ssdd22

Som hesteentusiast vil man sikkert gøre alt hvad man kan for at bruge så meget tid som overhovedet muligt på sine firbenede venner. Ja, når man går op i noget så majestætisk som heste, er det kun naturligt at man ønsker at bruge sine kræfter, energi og tid på det. 

Desværre er der mange ting andre ting end heste man også skal tænke på i livet. Hvorfor ikke få orden i tingene en gang for alle, og derefter bruge al den sparede tid i stalden og på hesteryg i stedet? 

Hest-rytter

Få styr på arbejdslivet

Noget som de færreste voksne mennesker kommer uden, om er et arbejde. For at kunne forsørge sig selv, sin familie og selvfølgelig også sin hest, er man nødt til at have en fast indkomst. Det kan både give anledning til bekymringer og dårlige økonomiske prioriteringer hvis ikke man sørger for at være i fast arbejde. 

Arbejde er noget, som kan tage rigtig meget tid op. Er man derfor på udkig efter en måde at bruge mere tid på sine hobby på, er ens arbejdsliv et godt sted at starte. Kan man ikke skære ned på sit timeantal, kan man i det mindste gøre det administrative omkring et arbejde nemmere for sig selv. Det kan man for eksempel gøre ved at have helt styr på sin a-kasse og fagforening. 

Har man nemlig det, vil man opleve at det bliver meget nemmere at flytte fokus over på sin passion for heste. Udrydder man alle de arbejdsrelaterede bekymringer, som ligger i baghovedet, bliver det let som en leg at kunne fokusere på det, som betyder noget. 

Solnedgang

Skab en overskuelig privatøkonomi

Noget som ofte giver anledning til en del bekymringer, er privatøkonomi. Denne størrelse er noget, som alle voksne mennesker i en eller anden grad skal have styr på. Er man ikke al for begejstret for tal, eller synes man alle de kontoudtog, regninger og ind- og udbetalinger virker en kendelse uoverskuelig, kan det hurtigt optage meget energi og fokus. 

Dette energi og fokus kunne i stedet have været brugt på hesten, hvis man havde overskueliggjort sin privatøkonomi fra starten af. Hvorfor ikke gøre noget ved dette nu, og i stedet i fremtiden kunne have mere energi til sin hest? Det kan nemlig sagtens betale sig at sætte sig ned nogle timer og virkelig gå sin økonomi igennem, hvis det senere hen kan komme en til gavn at det nu er lettere for sig at finde rundt i.

Overvej derfor om det ikke kunne være det værd at gennemgå privatøkonomien en gang for alle. Er det først gjort, vil det helt sikkert blive meget lettere i fremtiden! Har du samtidig gået med tanken om at anskaffe dig en ny hest eller noget nyt ride udstyr, er det nu også tiden til at undersøge om dette kan finansieret via et lån. Har du først skabt orden i tingene, vil du i fremtiden have endnu mere tid og energi at bruge i hestestalden!