ssdd22

De gammeldags gentlemansportsgrene er ved at få et comeback efter at have været ude af modebilledet i rigtig mange år. Det betyder, at de gamle dyder som ridning og jagt er ved at genopstå, som noget man for binder med gentlemen og -kvinder.

Er du i forvejen rytter, så kender du med garanti den famøse Hubertusjagt – både i den oprindelige og den moderne form. Men, hvad findes der ellers af den slags jagtsport, der er ved at komme på mode igen?

Jagt med bue

Umiddelbart tænker langt de fleste af os på jagt med en almindelig langbue – ala Robin Hood og hans lystige mænd. I dag er der dog langt fra den simple træbue og hjemmelavede pile vi kender fra den tid. Du finder i stedet et store udvalg af højteknologiske og moderne buer, der kan skyde med samme kraft som en gevær og med stort set samme præcision.

Det er en sport, der er ved at vinde stor inpas herhjemme og rigtig mange yngre mænd og kvinder har fundet interesse for den- båd i forbindelse med jagt og målskydning.

heste

Jagt med gevær

En anden form for jagt, der måske er mere klassisk er jagt med gevær. I dag kræver det, at du er fyldt 18 og, at du har en vågentilladelse og et jagttegn, før du må erhverve dig et gevær, der er kraftigt nok til at bruge i jagtøjemed.

Det er dog stadig muligt at købe minde kraftige geværer, der kan bruges til målskydning uden våbentilladelse og også selv om du ikke er blevet 18 endnu.

Jagt med gevær er en tålmodighedsøvelse, for det er ikke bare at kaste sig ud og skyde vildt om sig med forhåbninger om at ramme. Meget af jagten handler om at finde det helt rigtige sted at sidde eller ligge på lur efter de dyr, der måske kommer forbi.

Hubertusjagt

Måske den mest klassiske form for jagt og den eneste, der herhjemme udføres fra hesteryg. Den har ændret sig dramatisk gennem årene og i dag er der hverken hunde eller ræve med i jagten. I stedet er det blevet et avanceret forhindrings- og trackingløb for dygtige ryttere og deres heste, hvor det handler om at følge de to ’ræve’ over en række udfordrende forhindringer på vejen. Rævene er ryttere med en rævehale fæstet på skulderen og hundene er blevet hjemme, så hele oplevelsen er centreret om rytterne og deres heste.

hvid hest