ssdd22

Der er ikke noget som at ride en tur, når vejret er godt. Hvis du ønsker et lidt større formål med rideturen end bare at nyde naturen og give dig og din hest lidt motion, kan du ovenikøbet også gøre en god gerning og give en hånd i genplantningen af skoven eller andet frivilligt arbejde.

Du kan med god samvittighed binde din hest til et træ, stige af og plante bare et eller et større antal træer. Der skal ikke meget til for at hjælpe klimaet på rette vej i en kritisk tid.

heste

Mange fordele ved at ride i skoven

Ikke bare kan du nyde naturen og få god samvittighed på disse ture – du kan også samle materialer til blandt andet springbanen. Du kan jo sagtens bruge nogle store grene som spring. Med disse helt naturlige og lidt rustikke spring bruger du naturens ressourcer til noget produktivt. Dette er en rigtig fin ting at gøre, især når man tænker på hvilken tid, vi står og ser i øjnene.

Frivilligt arbejde ved siden af ridningen

Hvis du ikke har fået helt nok af den gode samvittighed, så er der også masser af muligheder for frivilligt arbejde både i Danmark og i udlandet.

Blandt andet kan man for Naturstyrelsen være med til at holde græsset nede omkring åer og vandløb – det græs der fjernes fra disse områder, ville din hest jo heller ikke være ked af at få ind i stalden.

sti

Det frivillige arbejde gælder, uanset hvor du befinder dig i Danmark, og uanset hvad din interesse er, er der noget for dig. Der er også noget, der henvender sig til alle aldersgrupper – for hvilke grupper ville ikke være interesseret i at få så meget ud af vores natur og af vores planet som overhovedet muligt. Og hvem vil ikke gerne forsøge at få den til at vare længere?

Kom ud i naturen og gør en god gerning!

Nogle af de mange fordele ved ridning

Det er på mange måder sundt for både dig og din hest at være i gang ude i naturen. For det første er det rigtig sundt for sindet at være ude. Du kan bedre slappe af, og du tømmer nemmere hovedet fra alle hverdagens tanker.

Derudover er det også sundt for kroppen. Du kan nemt mærke, at din krop er træt efter et par gode timer med din hest, men du ved at det er positivt i sidste ende. Din krop bliver stærkere, og din evner til at ride bliver bedre og større.

Uanset hvor tit du rider bliver båndet til din hest stærkere for hver gang, og du vil føle det som en kæmpe succes hver gang et nyt mål er nået. Uanset om det er en stor eller lille konkurrence eller bare et nyt trick, der er vundet eller fuldført.