ssdd22

Trænger du til en ny hest, men har svært ved at finde pengene til det? Hvis du brænder for ridning, er det essentielt at have den rigtige hest, også selvom det er en dyr udgift. Det kan blive nødvendigt at låne pengene til formålet. Det gælder om at låne med ansvar og overblik.

ridning

Lån penge, hvis det giver mening

Når du overvejer at låne penge, er der først to vigtige spørgsmål, som du nok bør stille dig selv, for at se, om det egentlig giver mening. Det behøver ikke være en livsnødvendighed, men lad os sige at du vil købe en hest. Hvis du kunne spare op i et par måneder og så få råd til hesten på egen hånd, er dette naturligvis mere ansvarligt end at låne pengene. Lånet skal hjælpe dig med at få råd til noget, som du ellers ikke ville have råd til.

Derefter skal du spørge dig selv om, hvordan du vil være i stand til at betale tilbage. Det er en god idé at have en plan for, hvordan du måned for måned vil betale lånet tilbage, for at undgå at ende med en uoverskuelig gæld.

Har du svaret på disse spørgsmål for dig selv, og mener du stadig, at et lån er den rigtige løsning, er det bare med at finde en udbyder, der giver mening. Der findes mange gode muligheder for hurtige lån, hvis du ikke har lyst til at låne gennem banken.

oekonomi

Få råd til hesten trods RKI

Hvis du uheldigvis er registreret på RKI, og derfor har svært ved at finde nogen, der vil låne dig penge til en ny hest, er du ikke helt fortabt. Der er nemlig muligheder for at låne penge på trods af RKI

Her gælder spørgsmålene fra før i endnu højere grad. For lånene er væsentligt dyrere, når du er registreret i RKI, og desuden kan det, at du er i RKI, i sig selv være et tegn på, at du ikke burde låne så mange penge.

Derfor bør du hæve kravene til dig selv: det skal være ekstremt nødvendigt for dig at låne pengene, og du skal have en plan i udsigt for, hvordan du nøjagtigt kan få tilbagebetalt. Har du eksempelvis et job eller en stor indtægt i udsigt for fremtiden, kan dette være en nødvendig men udmærket løsning.