ssdd22

Et voksent menneske har brug for op til otte timers søvn hver nat. Det svarer til en tredjedel af døgnet – og derved er det jo faktisk omtrent en tredjedel af dit liv, som du bruger på at sove.

Det er måske mere, end du går og tror, og du har sikkert allerede hørt, at søvnen skulle være vigtig for dig i din hverdag – og måske også som rytter – men ved du egentlig hvorfor?

Det kan du få svaret på her. Her vil vi desuden forsøge at give dig nogle tips til at forbedre din søvn.

Hvis du bare gerne vil læse mere om forskellige sengetyper, der findes, og hvordan de kan give dig en bedre søvn, så kan du bare klikke her.

1. Motivation

Som rytter er det vigtigt at have motivation. For uden motivation kan det blive svært at dedikere sig til sin sport, og det er nødvendigt for at blive en bedre rytter.

Sjovt nok er motivationen også noget at det første, du vil miste, hvis du ikke sover godt.

Du har sikkert allerede oplevet det, for hvem har ikke sovet dårligt bare en nat i sit liv.

Næste morgen er det svært ikke at vågne træt og uoplagt, og faktisk vil det ofte have en effekt resten af dagen, for det bliver svært at have motivation til at gøre noget som helst. Nogen vil endda gå så langt, at de vil aflyse aftaler, hvis de har sovet dårligt natten før.

Forestil dig nu, hvad der sker, hvis du sover dårligt hver nat i bare en uge.

2. Koncentration

Noget andet som meget hurtigt vil blive påvirket, hvis du ikke har sovet godt nok, er din koncentration.

Det er også en af grundene til, at det frarådes at køre bil, når du er træt.

Koncentrationen har nemlig en stor betydning for din evne til at køre bil, da det kræver, at du kan være opmærksom på mange ting på en gang, som for eksempel andre bilister, din fart, skiltning, fodgængere og mere endnu.

Det er dog ikke meget anderledes på hesteryg. Tværtimod er det måske ekstra vigtigt, at du kan koncentrere dig på hesteryg, da hesten – modsat bilen – er et levende væsen med dets egne tanker og følelser.

3. Fysik

Som rytter er det også vigtigt at have en god fysik. Der er godt nok en smule debat om, hvorvidt ridning kan klassificeres som en sport, men det er en skam ikke at anse det for en sport, for ridning kræver ligesom så mange andre sportsgrene en god fysisk.

Ridning kræver således styrke i mange forskellige muskelgrupper, og så kræver det også en udholdenhed, som man kun kan opbygge over tid.

Desværre er også det noget, som en dårlig søvn kan gå ind og påvirke negativt.

Det er nemlig, når du sover, at dine muskler får størst mulighed for at blive genopbygget og på den måde blive stærkere.

Sådan kan du få en bedre søvn

Så hvordan kan du få en bedre søvn som rytter?

For det første er det en god start, at du ridder regelmæssigt og på anden vis er aktiv. Motion er nemlig noget af det, der kan give dig en bedre søvn.

Derudover er der en række ting, du kan gøre for at få en endnu bedre søvn som for eksempel:

  • At købe dig en seng af ordentlig kvalitet
  • At gå i seng til en ordentlig tid hver aften
  • At give dig selv mindst syv timer til at sove hver nat
  • At undgå et for stort koffeinindtag

Derudover bør du selvfølgelig også sørge for generelt at leve et sundt liv ved at drikke masser af vand og at spise sundt.