ssdd22

Mange hesteejere enten har en hund eller anskaffer sig en hund. Det er både hyggeligt og en oplagt måde at introducere hunden for livet i stalden. På den måde gør det i sidste ende godt for alle parter, fordi du får mulighed for at ride, alt imens din hund og hest samtidig bliver stimulerede og aktiverede. For at være sikker på, at du kommer bedst i mål med at introducere stalden for din hund, er der en række tips, du nedenfor får med på vejen. Det er nemlig vigtigt, at det bliver en god oplevelse – både for dig, din hund og din hest. Der kan nemlig være fare for, at hunden bliver sparket til eller trådt på, hvis ikke du forbereder dig.

Lad dyrene se hinanden an

Det første og vigtigste at huske på, når du skal have din hund med i stalden for første gang, det er, at din hund og hest får mulighed for at se hinanden an. Med andre ord er det vigtigt, du lader dem snuse til hinanden og møde hinanden på en måde, der er båder sikkert og forsvarligt. Her er det vigtigt, du holder øje med begge dyrs reaktioner for at kunne aflæse eventuel nervøsitet eller usikkerhed. Det er vigtigt, at du har hunden i snor første gang. Især hvis hunden endnu ikke er så gammel, eller at du ikke har nogen idé om, hvordan hverken den eller hesten reagerer.

hund

Heste kan som bekendt nemt blive forskrækkede, hvis der pludselig opstår høje lyde, eller hvis hunden reagerer på en måde, du ikke havde forventet. I det tilfælde kan det resultere i, at hesten sparker ud, bider eller kommer til at træde på hunden – og det vil selvfølgelig være det værst tænkelige.

Kan din hund lystrer?

Det er vigtigt, at du har en hund, som kan lystre eller reagere på dine kommandoer, før du tager den med i stalden. Det vil øge sikkerheden i tilfælde, hvor det er nødvendigt, at du for eksempel kalder hunden til dig. Inden da kan det være en god idé at øve afrapportering med hunden ved at investere i afrapporteringslegetøj. Det er en god øvelse til at lære at kalde hunden til dig på kommando. Se mere her, hvis du vil finde det bedste apporteringslegetøj, som du kan bruge både på land og i vand.