ssdd22

Drømmer du om at anskaffe dig en hund? Hunde er fantastiske væsener, som både kan være fantastisk hyggeligt og sjovt selskab, men som også kan tjene en række praktiske formål. Men har man også andre dyr, er man nødt til at tage dette med i sine overvejelser, når man vælger, hvilken hunderace man skal gå efter. Har du eksempelvis heste, hvor du bor, eller har du planer om at tage hunden med ud, når du ridder, er det vigtigt, at hund og hest kan med hinanden. Det kan naturligvis afhænge af den enkelte hund og hest og deres særegne personligheder og karaktertræk, men visse hunderacer fungerer også bedre sammen med andre dyr end andre hunderacer. Her får du tre eksempler på hunderacer, der kan fungere godt sammen med heste. 

Hestehoved

1. Grand Danois

Vi starter stort. Nemlig med racen Grand Danois, som mange nok først og fremmest kender for sin store størrelse. På grund af denne races størrelse kan man måske hurtigt være tilbøjelig til at tænke, at der også er tale om en lidt voldsom og uvenlig hund, men sagen er faktisk den, at Grand danois er en utroligt venlig hunderace, som udviser stor loyalitet over for sin familie, er meget tålmodig med børn og elsker selskab. Den race er således ret social – særligt når den lige har set mennesker og dyr omkring sig an. Vælger du en Grand danois er det dog en fordel, hvis du har erfaring med træning af hunde eller har mod på at kaste dig ud i at lære, hvordan hunde kan trænes og opdrages. Da der her bliver tale om en voksen hund på mellem 60 og 80 kg er det vigtigt at have godt styr på den – særligt hvis du har planer om at tage den med ud at ride eller bare i nærheden af heste eller andre dyr.

2. Golden Retriever  

Et andet godt valg for dig, der ønsker, at hunden og hesten skal kunne sammen, er den populære golden retriever. Der er her tale om en yderst populær familiehund, fordi den har et meget venligt sind og er utroligt social. Samtidig er denne race kendt for at være meget lydhør, den ønsker at behage sine mennesker og er derfor nem at træne og pålidelig, når den er med ude. Disse egenskaber kombineret betyder også, at der er tale om en hunderace, som fungerer rigtig godt sammen med andre dyr – også heste. 

Hunde sover

3. Border Collie

Sidst på listen er border collien. Denne hunderace er først og fremmest kendt for sin høje intelligens, og flere undersøgelser har vist, at netop denne hunderace er den klogeste. Derfor bruges border collien også i mange forskellige henseender – eksempelvis som jagthund, hyrdehund og meget andet. Border colliens høje intelligens gør, at den er utroligt lærenem og lydhør. Det gør den nem at have med på tur og nem at kontrollere i selskab med andre dyr. Men dens høje intelligens gør også, at den trives bedst i aktive hjem, hvor den både får lov at bevæge sig og gøre brug af sin intelligens. Anskaffer du dig en border collie, kræver det altså, at du føler, at du har tid til at stimulere en relativt krævende hund.