ssdd22

Heste bruger det meste af døgnet på at spise mad. Faktisk kan en hest bruge helt op til 18 timer om dagen på bare at stå og gumle. For det meste spiser hesten løs af, hvad end den finder ude i folden som for eksempel planter, urter, græs og blomster.

Hestens naturlige fødeindtag kommer altså oftest bare af, hvad der er at finde på plænen. Så behøver man spæde til med hestefoder? Er græs, æbler og gulerødder tilstrækkeligt? Vi har svarene til dig i denne korte artikel.

Nutidens heste har andre leveforhold

Da heste levede som vilde og fritgående dyr, havde de kilometer lange strækninger at vandre og græsse på. Det kan næppe sammenlignes med det areal, som hesten kan bevæge sig på hjemme i folden. Variationen af græstyper, der findes i folden, kan heller ikke sammenlignes med, hvad hesten kan finde ude i naturen.

Derfor har nutidens heste også behov for hestefoder, for at få dækket sine behov ind. Hestefoder består af fiber, vitaminer og mineraler, som er essentielle for hestens sundhed. Naturligvis er det vigtigt, at hesten stadig har adgang til at græsse, men foderplanen skal altid spædes op med hestefoder.

Hestefoder holder maven i balance

Det er de færreste af nutidens katte, som kun lever af at fange mus. Vi ville heller ikke lade vores akvariefisk svømme rundt uden fiskefoder, for så ville de måske komme til at spise hinanden.

På samme måde så skal vores heste også have adgang til hestefoder. Nutidens dyr lever ikke, som de gjorde før i tiden. Når leveforholdene ændrer sig, så er det vores ansvar at sørger for, at hesten har alt, hvad den har behov for fra naturens side.

Grovfoder skal udgøre størstedelen af det mad, som hesten indtager. Det meste grovfoder består af en kombination af forskellige græsarter, som holder hestens mave i balance.