ssdd22

Mennesker er ikke de eneste, der kan have brug for lidt forkælelse eller pleje. Det ved du nok allerede, og vi er mange, der bruger mange timer på at sørge for at vores heste er pæne og velplejede, men har du nogensinde haft din hest til wellness?

Hvis ikke så bør du helt bestemt læse med her.

Vask din hest med en sprinkler eller et badebassin

Wellnesscentre til heste

Rundt omkring i Danmark ligger der faktisk flere såkaldte equine wellnesscentre, der er wellness specifikt målrettet heste, og det er bestemt noget, du bør kigge nærmere på, hvis du har i sinde at forkæle din hest.

Det equine wellnesscenter i Havdrup ved navn Aquahorse er et trænings- og wellnesscenter med fokus på heste og ponyer. Karina Jensen, der driver centeret, har 30 års erfaring i arbejde med heste, og hun har udviklet centeret med fokus på genoptræning af skadede heste ved hjælp af blandt andet vandløbebånd. Men det er også muligt at sende sin hest eller pony på et regulært wellnessophold.

Ligeledes ligger der endnu et wellness hestecenter i Midtjylland ved Birknæsgård nær Gudenåen, hvor hestedyrlægen Gitte Baunbæk og rytteren Trine Tømmerås tilbyder et unikt udvalg af hestevelfærd, hvor din hest eller pony både kan opleve vandløbebånd, spa, vibrationsgulve og solarium.

Heste skal vaskes i vand eller badebassin

Sådan plejer du din hest derhjemme

Selvfølgelig er det ikke kun luksuriøse centre, der kan tage sig godt af heste, og du kan sagtens forkæle din hest hjemme i haven – eller ude foran stalden. Især når det er sommer, er det en mulighed at rykke hesteplejen udenfor og tage lidt ekstra tid til at gøre noget ud af hesteplejen og få vasket skidt, snavs og sved af.

Det kan dog være svært at vaske en hest, da de kan synes det er skræmmende. Derfor er det en god idé at være ordentligt forberedt og vænne dine hest langsomt til. Derfor får du her et par gode råd til, hvad du kan gøre.

Det første du skal sørge for, er at du har adgang til rigelige mængder varmt vand. Ligeledes kan det være en fordel, at du ikke starter med at spule vand direkte på hesten. Derfor kan du med fordel fylde et badebassin med varmt vand.

Derefter skal du være forberedt på, at det er en våd oplevelse for alle parter at vaske en hest, så du skal sørge for at klæde dig derefter. Hvis din hest ikke er beskidt, men bare svedig eller varm, kan du med fordel nøjes med at skylle den uden sæbe.

Når du har vasket din hest, skal du være opmærksom på, at våde heste har en tendens til gerne at ville rulle sig. Derfor bør du trække din hest omkring indtil den er tørret efter badet. Ellers ender du bare med at skulle gøre hele arbejdet forfra.