Vi, som mennesker, elsker at dele ting med hinanden på nettet. Vi deler opslag på diverse sociale medier omkring hvad der foregår i vores liv, vi deler billeder af os selv og bruger nettet til at interagere med mennesker mange kilometer væk fra os.
Internettet har mange fordele, og en af de store fordele er at vi har kontakt til alle med en internetforbindelse. Det betyder at ligegyldigt hvor niche dine interesser er, så kan du på nettet helt sikkert finde nogen der er ligeså opslugt af det som du er.
Det er bare ikke altid man lige kan finde det rigtige forum hvor man kan dele sine ting. I sådan et tilfælde kan du lave din egen blog! Så kan du selv dele ud af erfaringer og give anbefalinger relevant for den interesse du har.
Også for de ikke så teknologisk-begavede
En af de hyppigste grunde til at folk ikke laver deres egen blog, er at de tror det kræver en masse forståelse for teknologi og kodeskrivning. Det behøves det slet ikke. Du skal selvfølgelig vide hvordan man bruger en computer på sådan helt basisk plan, men udover dette kræver det ikke meget mere.
Skal du lave en hesteblog kræver det ikke meget andet end en passion for heste og tid til at lære lidt begreber at kende. Dem kommes der ind på senere i artiklen.
Det mest kendte program der bliver brugt til at lave hjemmeside er WordPress. Det gør det nemt og overskueligt for dig at lave en hjemmeside, da den som sådan sætter det op for dig på forhånd. Det eneste du skal gøre er at vælge det tema du bedst kan lide, sætte dine smukke hestebilleder ind og begynde at skrive. Så er din blog egentlig færdig.
Der er muligheder i WordPress for de mere tech-interesserede men det kan sagtens også bruges af folk der er helt nye til webdesign.
De svære webdesign begreber
Hvis du sidder og læser op på hvordan man opsætter en hjemmeside, vil du helt sikkert støde på en masse nye begreber som du slet ikke aner hvad betyder. Det er heller ikke ligefrem nogle ord man bruger meget udenfor webdesign kredse, og du får derfor her en overskuelig oversigt over de vigtigste begreber og deres betydning:
Linkbuilding: Der findes henholdsvis ekstern- og intern linkbuilding. Ekstern linkbuilding er når der på en anden hjemmeside ligger et link til din blog. Der er altså blevet bygget et link mellem jeres to hjemmesider. Intern linkbuilding er links på din egen side der føre til en anden underside. Fx et link der går fra forsiden af din blog, til en bestemt artikel omkring hesteudstyr.
Google Ads: De første søgeresultater der dukker op på google når du søger efter et produkt eller en service, kan du skelne fra de andre via den lille grønne boks ved siden af URL’et med teksten ’annonce’. Hjemmesiden har altså betalt Google for at kunne komme øverst i søgeresultaterne, nøjagtig som en virksomhed kan betale for at have en reklame bag på en bus eller i et storcenter.