ssdd22

En APA-henvisning er en specifik måde at henvise til oplysninger fra kilder på ved hjælp af retningslinjerne fra American Psychological Association. Disse citater omfatter normalt forfatterens navn, udgivelsesdato og sidetal.

Når du citerer en kilde i APA-format, er det vigtigt at huske, at der er forskellige regler for forskellige typer kilder. Når du f.eks. citerer en bog, skal du angive forfatterens navn, bogens titel, forlaget og udgivelsesdatoen. Når du citerer en tidsskriftsartikel, skal du angive forfatterens navn, artiklens titel, tidsskriftets navn, bind- og nummernummer og sideantal.

Det er også vigtigt at bemærke, at APA-citater kan være enten i-tekst eller parentetisk. Tekstanvisninger er korte citater, der vises i teksten til en artikel og indeholder forfatterens efternavn og udgivelsesår. Parentetiske citater er længere og indeholder alle de oplysninger, der er nødvendige for at identificere kilden, herunder forfatterens navn, udgivelsesdato og sidetal.

Når du opretter en APA-citation, er det vigtigt at være sikker på at kontrollere de retningslinjer, der er fastsat af American Psychological Association. Disse retningslinjer findes i Publication Manual of the American Psychological Association (APA), som er tilgængelig på APA’s websted. Publication Manual indeholder detaljerede oplysninger om, hvordan du skal formatere din artikel, herunder hvordan du skal formatere citater i teksten og parentetiske citater.