ssdd22

Det er ikke billigt at have hest, men der er stor forskel på, hvor dyrt det behøver at være. Det er en god idé at bruge tid på at lave et budget for dit hestehold. En helt klar oversigt over, hvad din hest som minimum vil koste dig i opstaldning, foder, smed, udstyr, forsikring og så videre, samt hvad du forventer at bruge på dyrlægeregninger til vaccinationer og lignende faste årlige udgifter. Det giver dig et godt overblik over, hvad du skal regne med at betale om året for din hest. 

Du kan læse meget mere om økonomi og gode guides på nettet til at få det bedste ud af din økonomi.

Hest

De uforudsete udgifter er ofte de dyreste – også når det kommer til heste

Det er som regel de uforudsete udgifter, som er de dyreste. Dette gælder også, når du har hest. Når dyrlægen skal tilkaldes til akutte problemer. Ekstra udgifter til smeden, når hestesko falder af, eller der er problemer med hovene. Udstyr som skal udskiftes osv. 

Derfor er det meget praktisk at have en god opsparingsbuffer klar, så du ikke skal ud i at låne penge for at kunne betale regningerne. Det er godt at have den klar, allerede fra det øjeblik, hvor du anskaffer dig din første hest, da du aldrig kan vide, hvornår noget akut vil opstå.

At købe hesten kan være meget dyrt

Den største udgift er ofte selve købet af hesten. Det kommer naturligvis an på, hvilken type at hest du ønsker, da der findes heste i alle prisklasser fra gratis til over en million. Derfor skal du spare godt op, inden du køber dig en hest, da du både bør have råd til at købe hesten kontant, samtidig med at du har en opsparing klar til de uforudsete udgifter, der kan forekomme. Men når det er på plads, så er du klar til at udleve din drøm om at være hesteejer. Nu kan du roligt tage rundt at kigge på mulige heste.

Ridning

Du bliver næppe rig af at holde hest – kun mentalt

Det er kun de færreste, der rent faktisk tjener penge på at have heste. For langt de fleste er det en konstant udgift. Udgifterne må du opveje med alt det gode, som det giver dig at have din egen hest. Det er en dyr hobby, men samtidig er den helt enormt givende, hvilket alle andre hestemennesker kan give dig ret i. Så nyd det, selvom det tager et godt indhug i din økonomi. 

Med tiden finder du måske billigere løsninger for dit hestehold efterhånden som du får kendskab til forskellige muligheder, samt lære at fikse udstyr og småskavanker selv. Det kan godt betale sig at tillære sig mange af disse færdigheder.