ssdd22

Står du og skal til dit første ridestævne rundt om hjørnet? Så bobler det sikkert en smule i maven, og du kan mærke, at du begynder at blive halv-nervøs. Det er der som sådan ikke noget galt i. Den samme nervøsitet kan opstå til eksamener eller i situationer, hvor du skal præstere. Faktisk kan nervøsitet være en god ting, fordi det kan give dig mere energi og resultere i, at du faktisk præstere bedre, end du måske havde regnet med. Men for at være sikker på, at du ikke bliver alt for nervøs, får du nedenfor et par tips til, hvordan du kan forberede dig mentalt på dit første ridestævne. 

Hest

”Du skal nok klare det”

Dagene nærmer sig dit første ridestævne. Du kan mærke, at nervøsiteten for alvor begynder at melde sig, og du ved ikke, hvad du skal gøre. Dine forældre og venner forsøger at overbevise dig om, at der ikke er grund til nervøsitet, og at du nok skal klare det. Men det afholder dig ikke fra at spekulere på, hvorvidt stævnet bliver en succes, eller om der kommer bump på vejen. 

I tilfælde som dette, er det vigtigt, at du forsøger at finde en indre ro og tro på, at det nok skal gå – faktisk præcis som dine nærmeste fortæller dig. Du kan selvfølgelig ikke være forberedt på alt eller vide, hvordan det ender. Men en start er at bevare roen og i stedet bruge tid og kræfter på at forberede dig mentalt.

Horoskoper

Lær at elske nervøsiteten

Selvom det bobler i maven, og sommerfuglene ikke vil lægge sig, er det vigtigt, du lærer at leve med nervøsiteten. Faktisk bør du lære at elske den. Nervøsitet er bedre, end du måske lige umiddelbart tror. Den sørger nemlig for, du reagerer hurtigere i selve præstationssituationen. På den måde bliver du i samme ombæring bedre til at fokusere på det, der er vigtigt – for eksempel det rideprogram, du skal gennemføre foran dommere og tilskuere. Derfor kan du anskue nervøsiteten som en hjælp, der gør, at din krop er med dig hele vejen i situationen. 

Forinden har du også mulighed for at lære dig selv lidt bedre at kende, så du ved, hvordan du kan hjælpe dig selv på vej i fremtiden. Hvis du er rigtig modig, kan du for eksempel sætte dig ind i horoskoper og læse dit dagshoroskop på dagen eller uger op til. Horoskoper og astrologien i det hele taget kan lære dig en masse om, hvem du faktisk er. Der findes for eksempel psykologiske horoskopanalyser, som giver detaljerede beskrivelser af dig som menneske, din adfærd og din facon. Du kan også blot læse dine dagshoroskoper op til stævnet, hvis du har brug for klarhed om, hvordan stævnet formodentligt tager sig ud, eller hvad der sker inde i dig.