ssdd22

De 5 bedste steder at tage på rideferie

Det må være enhver hestepiges drøm at kunne kombinere rejseoplevelser og ridning. Og de to ting er faktisk fuldstændigt fantastiske sammen. Forestil dig at opleve verdenen på hesteryg. Det er både en sjov og anderledes måde at rejse på – og du skal ikke undvære din passion, mens du er afsted.

Du får her en guide til de 6 bedste steder i verden til anderledes rideferier.

1. Peru – Andesbjergene

Inka riget er i sig selv en storslået oplevelse med dens utallige ruiner. Men forestil dig at opleve det hele fra hesteryg. Det er intet mindre end magisk. Machu Picchu er Inka rigets bedst bevarede kulturskat, og er inkaernes hemmelige by. I mange år var byen kun kendt af en flok lokale indianere. Ruten til hests går hertil fra Cusco. Undervejs vil du få en helt unik oplevelse, hvor du kan nyde synet af de mange ruiner og en lammende smuk natur, mens I rider forbi. 

Ruten kombinerer både kultur, verdenshistorie, storslået natur, fantastiske templer og spiritualitet, og der skulle dermed være lagt i ovnen til noget af en oplevelse.

Yellowstone

2. USA – Yellowstone National Park

Denne nationalpark ligger op af en vulkan. Vulkanen giver nogle helt særlige geotermiske forhold, som for eksempel springende geysere, kogende mudder, brusende vandfald og varme kilder. Der er desuden et rigt dyreliv med bjørne, bisonokser og ulve. Området er på størrelse med Sjælland og Lolland Falster, og der er dermed rig mulighed for at komme vidt omkring på hesteryg.

Området har desuden høje bjerge, dybe dale og kæmpestore skove, der giver mulighed for en optimal naturoplevelse af de helt store.

Toscana

3. Italien – Toscana

Toscana er bedst kendt som et meget stort vin- og olivenområde i det centrale Italien. En ridetur her er som taget ud af en film – udsigt over et scenisk og bakket landskab og rideture gennem olivenlunde og store vinmarker. Og når dagen er omme, kan du nyde et glas lokalt produceret vin på én af de mange vingårde i området.

Afrika

4. Afrika – Masai Mara National Park

Det bliver næsten ikke vildere end at ride rundt på savannen omringet af zebraer, giraffer og elefanter. Det her er den ultimative safari oplevelse. I parken er der stor frihed, og du skal ikke passere hegn eller låger for at komme ud eller ind. Det er dog heller ikke helt ufarligt, og turen anbefales derfor kun til erfarne ryttere.

5. Bahamas – Nassau

Hvis du ikke er til bakker og landskaber, men hellere vil omgive dig selv med paradisagtige tilstande og azurblåt hav, så er turen til Nassau på Bahamas formentlig noget for dig. Her er der rig mulighed for at teste dine evner med rideture på stranden og i vandet. 

Er det dyrt at rejse på rideferie

Rideferier er ikke billige. Der er både udgifter til udstyr og leje af hest, men også flyveturen, ophold og mad er omkostningstunge poster i budgettet. Vil du gerne afsted nu og først betale senere, kan du overveje at tage et kviklån og betale, når du kommer hjem. Vent dog ikke for længe med tilbagebetalingen, da det kan blive dyrt.

God (ride-)rejse.