ssdd22

Mange børn vil rigtig gerne gå til ridning. Men det er en dyr sport, og blandt andet der er derfor mange forældre, som overvejer det en ekstra gang. Det er desuden en tidskrævende sport og nærmest en livsstil, når man giver sig i kast med hestesporten. Men det kan være super godt for dit barn. Læs mere her om 3 af de største fordele ved at lade dit barn begynde til ridning.

1. Fysisk aktivitet

Mange børn bruger i dag meget tid på at sidde foran computeren og iPad’en – herunder også i skolen. Når et barn begynder til ridning, vil det få masser af motion og frisk luft i forbindelse med både undervisning og ridning – men faktisk også i form af de pligter der følger med, herunder strigling, fodring og mugning, som kan være hårdt fysisk arbejde. Hestefolk arbejder hårdt for det, de elsker, og det bygger derfor også en stærk arbejdsmoral op.

Ridning

2. Ansvar

At have hest kræver ansvar, og det er ikke et ansvar, man kan løbe fra. Det gælder, hvad enten dit barn har egen hest, anpart eller blot hjælper til på rideskolen. Hestene er afhængig af dit barns hjælp, og der er en række daglige pligter, der skal udføres. Det betyder også, at dit barn vil komme til at tage et ansvar på sine skuldre og lære at skabe overblik. Alt sammen noget, som barnet kan bringe med videre i livet.

Pige og hest

3. Sociale relationer

Ridning er en social sport, og de fleste hestemennesker tilbringer rigtigt meget tid med hinanden. Der er både selve ridningen, hvor man er på faste hold, men også livet i stalden, hvor man går og sludrer med hinanden. Der er diverse ridestævner, ridelejre og ture med rideskolen, hvor man også bygger tætte relationer. Og dertil kommer selvfølgelig den meget tætte relation, som dit barn vil få med hestene – det er guld værd.

Omkostninger

Det er helt sikkert dyrt at begynde til ridning – det gælder særligt i forhold til undervisning, tøj og udstyr. Men du skal også enten leje eller købe en hest og være en del af staldleje med videre. Alt i alt løber det op. Men nu hvor der er så mange fordele for dine børn, kan det være forsvarligt at optage et kviklån, så du kan se dit barns glæde ved at gå til ridning – det vil lønne sig på den lange bane.