ssdd22

Det kan være hyggeligt at mødes i fritiden til en god omgang hygge med dem, du deler de samme interesser med. Sammen kan I dele jeres interesse for heste og ridning, og I kan desuden også dele gode minder med hinanden. 

Nogle gange kan det være både hyggeligt og rart at lave en hyggeaften, for dem du deler interesser med, fordi samtaleemnet meget naturligt falder på jeres fælles interesse. En god aften med vennerne kan føre til sjov, spas og hygge. Måske lærer I hinanden bedre at kende i løbet af aftenen.  

Krydderier

En lækker middag i hyggeligt selskab

Når du skal invitere dine venner hjem til en god middag, er det en god idé at have planlagt maden, du skal servere. Det skal helst ikke være for besværligt at lave maden, for du skal også have tid til at være sammen med dine venner.

Du kan derfor lave et godt og saftig kalkunbryst i stegeso med rodfrugter som tilbehør. Det hele kommes i en stegeso, og så skal det ellers bare stå og hygge sig i ovnen i 4 timer. Maden passer altså sig selv i ovnen, og imens kan du snakke med dine venner om de sjove minder, I har fra rideskolen sammen. 

Til dessert kan du bage en brownie med en god tung smag af chokolade. Det er super nemt at bage en brownie, og det kræver kun nogle få ingredienser. Det gode ved brownien er, at du kan bage den inden dine venner kommer på besøg. Du har derfor god tid til at snakke med dem, når de træder ind ad døren. Du kan desuden købe is og frugter som tilbehør til brownien. Det vil give noget friskhed til den lidt tunge brownie. Det behøver altså ikke at være besværligt og tidskrævende at lave mad til det hyggelige selskab. 

Lær hinanden at kende

Hvis I bliver mange til hyggeaftenen, kan du lave en alternativ form for bordkort, så I lærer hinanden bedre at kende. Du kan tage to sæt spillekort og dele det ene sæt spillekort ud på de opdækkede tallerkner på bordet. De kort, du har lagt ud på bordet, skal du nu finde i det andet sæt spillekort og lægge fra. Når gæsterne ankommer, skal de trække et kort fra bunken og finde det kort på bordet, der matcher. Gæsterne kommer altså til at sidde tilfældigt placeret mellem hinanden. 

Det kan være, at gæsterne kommer til at sidde blandt nogle mennesker, som de ikke plejer at snakke så meget med. Der vil derfor være god mulighed for at lære hinanden bedre at kende, mens det saftige kalkunbryst i stegeso bliver stegt færdig i ovnen. Under hver tallerken kan du desuden lægge et spørgsmål, som personen skal spørge sin sidemand om i løbet af aftenen. Det er en sjov måde at få startet samtalen på, og gæsterne kan hurtigt komme til at snakke godt sammen i løbet af aftenen.   

Glaede

Spil og hygge

Mens det varme kalkunbryst i stegeso varmer i ovnen, kan du lave nogle sjove quizzer, som gæsterne skal svare på. I løbet af aftenen kan gæsterne indsamle point, og til sidst bliver der fundet en vinder. Det kan være alt lige fra musikquizzer til quizzer om jer, der er til stede til festen. Quizzerne kan bruges til at lære hinanden bedre at kende og få et godt grin sammen.