ssdd22

Heste er stærke dyr, som kan holde til det meste. Men de er også følsomme og kræver pleje og tålmodighed. Der er mange forskellige faktorer, som kan gøre din hest stresset, og selvom du selvfølgelig vil den det bedste, kan der stadig godt opstår situationer, som belaster dens psyke. Heste har for eksempel en rigtig god hukommelse, så hvis den har været ude for noget traumatiserende, for eksempel at miste en ven, kan det påvirke i lang tid. Her får du gode råd til, hvordan du modvirker stress hos din trofaste ven.

De små ting i hverdagen

Du gør sikkert allerede rigtig meget for din hest, og det skal du bare blive ved med. Det er nemlig vigtigt, at den ved, at du er der for den. Det betyder meget for din hest at være sammen med dig, og at du snakker til den, så en af de vigtigste ting, du kan gøre, er simpelthen bare at give dig god tid til at være sammen med den.

Så er det også vigtigt at have styr på det med dyrlægen. Det er altid godt med forebyggende behandlinger, men den slags kan godt forsvinde i en travl hverdag. Så kan du for eksempel benytte Vetplan, som hjælper dig med at huske og planlægge din hests lægebesøg. På den måde bliver de forebyggende behandlinger bare mere overskuelige.

Endelig er det rart for din hest at have en fast struktur, ikke kun den enkelte dag, men hele ugen igennem. Husk for eksempel at give den fredagsslik, så I får hyggelige traditioner, som følger jer året igennem. På den måde ved din hest, hvad den skal forvente, samtidig med at det skaber diversitet i livet fra dag til dag.

Hvad kan du ellers gøre?

Der findes mange forskellige behandlinger, som kan være afstressende for heste. Hestemassage er for eksempel et rigtig godt bud, som mange heste nyder. Det er bedst at få en professionel til at komme og gøre det. Det kan selvfølgelig være temmelig dyrt, men hvis du føler, at din økonomi kan holde til det, er det helt sikkert noget, din hest vil sætte stor pris på. Det er bare rigtig rart at få løsnet op for spændingerne i kroppen.

Så er heste-yoga også en fin måde, hvorpå du og din heste kan være sammen og afstresse i hinandens selskab. Der findes mange forskellige måder at gøre det på, men først og fremmest har de fleste heste stor glæde af den afslappende yoga-musik, som er med til at skabe ro og plads til fordybelse. Heste er som sagt kloge dyr, og de kan få rigtig stor glæde af forskellige aktiviteter, som vi mennesker ligeledes sætter pris på. Derfor handler det bare om at komme i gang med at afsøge de forskellige muligheder, for du kender helt sikkert din hest rigtigt godt, så du ved også, hvad der vil passe perfekt til den. Som bekendt kan stress også forårsages af forskellige ting, og så er det vigtigt at vælge behandlingsmetoder, som passer hertil.