ssdd22

At rejse er at leve. Sådan sagde H. C. Andersen tilbage i 1800-tallet, men det holder stadig den dag i dag. For selvom det er rart at være hjemme, kan man også have brug for at komme væk fra hverdagens stress og jag. Men selvom man gerne vil væk, kan det være svært at finde ud af, hvor man skal tage hen. Hvis det skal blive indenfor Europas grænser, er Grækenland et godt valg, da der er noget for enhver smag. Og hvis du har interesse i mad, historie og kultur, er Athen stedet for dig.

Maden og kulturen hånd i hånd

Athen bugner af restauranter og attraktioner, som du ikke må gå glip af. Maden har stadig inspiration fra dengang, og nogle restauranter bruger stadig teknikker fra dengang, før at gøre det mere autentisk. Og hvis du er vinelsker, vil Athen være et godt sted for dig, da vin er et omdrejningspunkt i mange retter.
Det mest kendte monument i byen er uden tvivl Akropolis, der med sin over 2500 år gamle bygningsværk lokker tusindvis af turister til hvert år. Her er der en rig historie om de græske guder, der kan udforskes mere i det nærtliggende museum.
Foruden dette rummer Athen en stor mængde butikker af mode og shopping, så hvis dette er mere efter dit hjerte, er det også oplagt mulighed for det.
Athen er tilmed utrolig lækker i forhold til temperaturer, da juli og august kommer op omkring 30 grader, og vandet omkring også er en god temperatur, så der er rig mulighed for at bade og dase.
Har du brug for flere rejsemål i Athen? Klik her og se en samlet liste over af de mest attraktive steder i byen.
Man keder sig derfor aldrig i byen, og hvis man har interesse i den gamle historie, er der masser at tage fat i.

statue

Det gamle Grækenland

Athens historie stammer fra ca. 600 f.Kr., og er indhyllet af sagn og myter. Nogle af de mest kendte sagn omhandler de græske guder, der hver især er gud for noget bestemt. Nogle af de meste kendte er kærlighedsgudinden Aphrodite, underverdens gud Hades og Zeus, der var far til guderne og gudinderne. Der findes en lang række mere, og hver af disse har mange historier og legender om sig.
Demokratiet siges også at have rødder i det gamle Grækenland, hvor en gruppe fra hvert embede fik lov til at stemme og komme med indvendinger. Og hvis undervisning er en interesse, er der også en masse at lære om dette i byen.
Athens historie er lang og gammel, og vil du vide mere om denne, så besøg denne hjemmeside, der har samlet en liste over det mest væsentlige.
Athen er en formidabel by, der rummer lidt for enhver smag. For selvom det er en gammel by, er der bestemt stadig noget at komme efter. Og hvis I er mere til sol og strand, er det også lige i nærheden. Så kom afsted og få en oplevelse, I sent vil glemme.

feta