ssdd22

At være spændt og stresset er to vidt forskellige ting. For at både du og din hest kan give den bedste præstation på banen, må du kende forskellen. Men måske er du så optaget af at læse din hests signaler, at du helt glemmer dig selv. 

Brun hest med hovedtøj

Få succes med mental træning

Hvis nervøsitet op til en konkurrence resulterer i smerte i kroppen og dårlig søvn, skal du tage det seriøst. Afspændingsøvelser er en nem måde at genfinde jordforbindelsen på. 

Tag dybe vejrtrækninger gennem næsen og pust langsomt ud gennem munden. Gentag flere gange i løbet af dagen med lukkede øjne, mens du lader dine arme blive tunge. 

Der er endeløse fordele ved at finde stilhed, koble af og fokusere på sin vejrtrækning. 

Man kan også komme langt med tankens kræft. Toptalenter indenfor ridesport har alle sammen det tilfælles, at de tror på sig selv og kan omsætte selvtillid til succes. 

Prøv at starte hver dag med at sige positive ting til dig selv i spejlet. Efter kort tid vil du uden tvivl mærke forskel i dit selvværd.

Rytter i trav på bane

Sørg for at sove godt

Dårlig søvn er en klassisk reaktion på stres. Det kan være, at du ligger og kører programmet igennem for dit indre blik. Eller måske du stresser over praktiske forhold i forbindelse med stævnet. 

For at undgå at ligge vågen med dine bekymringer kan du prøve at skrive dem ned i en notesbog. På den måde får du ryddet op i hovedet.  

Hvis du har svært ved at slå hjernen fra og ovenikøbet skærer tænder om natten, gør det ikke sagen bedre. Denne uvane kan give både hovedpine, tand- og kæbeproblemer. Sørg derfor for at finde en god bideskinne på tilbud. De findes både på apoteket og online.

Med god søvn og afspændingsøvelser er du bedre rustet til næste stævne. Det hjælper både dig og din firbenede partner.