ssdd22

Der er mange ting der har ændret sig efter at pandemien er startet. En af dem er hvor tæt vi er på hindanden. Dog er vi som hesteejere forpligtede på en anden måde, der er nemlig en hest der er grundlæggende afhængig af os. 

Derfor er det vigtigt at vi finder gode måder at holde vores stalde fri for virus, sådan at vi kan blive ved med at se vores elskede dyr, og passe på hindanden. Her kan du læse om det mest grundlæggende når det kommer til at passe heste med forholdsregler.

 pige der kysser hest

Hvordan undgår man mundbindet?

Det er nødvendigt at beskytte sig selv og andre, men der er mange problemer med mundbind når det kommer til ridning. 

For det første, kan det være sværere at mærke forbindelsen mellem dig og hesten, når du har dækket din mund. 

Det kan være forvirrende for hesten, og den vil ikke have lige så let ved at genkende dig. Det kan være en hård barriere at komme over både for dig og din hest. Derfor kan det være en god ide at prøve at tage et visir på for at beskytte. Visiret er godt nok større end mundbindet, men din hest vil kunne se hele dit ansigt gennem et visir. 

Det kan gøre oplevelsen meget bedre for jer begge to, og er meget nemmere for hesten at vænne sig til.

På den anden side er det helt håbløst at ride med visir på, det vil hurtigt blive fanget af vinden, og hvirvle rundt. Det vil være som at ride med en paraply. Derfor er mundbindet måske den bedste løsning her, selvom det stadig kan give nogle problemer i vejret. 

pige der ridder

En afsprittet stald 

Udover visir og mundbind er spritten nok det vigtigste værnemiddel. Det er ikke meget man selv skal gøre for at det gør en forskel. Sprit af når du kommer ind i stalden og når du forlader den igen. 

Så undgår du det værste, og passer på dig selv og andre. Heste kan formentlig ikke få corona, så du skal ikke være bekymret på din hests vegne, den skal nok klare sig helt uden værnemidler.