ssdd22

Når nu hunden er blevet erklæret for menneskets bedste ven, hvem har så ikke ønsket om at holde dem i live så længe som overhovedet muligt? Måske synes du, at det er en selvfølge, men der er de skjulte faktorer, der kan gøre, at hunden alligevel ikke lever nær så længe, som man kunne have håbet på.

Hold din hund sund

Her kan vi nævne, hvis hunden er meget alene hjemme i løbet af dagen, hvilket mange ser som en absolut nødvendighed mens de er på arbejde, eller den hundemad, man giver til hunden, for “kan der være så stor forskel på hundemad”?

Ja, alt sammen faktorer, som måske bliver negligeret i dagligdagen, men alligevel ender med at gøre, at hunden ikke lever helt optimalt. Så her giver vi tre vigtige tips til, hvordan din hund kan leve længere og dermed skabe mere glæde hos sig selv og hundeejeren.

Næringsrig hundemad er alfa og omega

Din hund er ikke bare en hund, når det handler om at give den, den rigtige næringsrige kost. Det kommer meget an på, om du har en meget fysisk aktiv hund eller en hund, der ligger ned det meste af dagen. Er det en stor hunderace, der har mange tunge knogler og muskler eller er det en lille hund, der har et let skelet? Alt sammen gør det en forskel i forhold til, hvor meget og hvilken type næring, din hund behøver at indtage i løbet af dagen.

Her kan den helt rigtige hundemad være det, der gør, at din hund enten trives eller mistrives, har meget eller lidt energi og udvikler eller forebygger en lang række sygdomme. Næringsrig hundemad skal derfor tages dybt seriøst og hunden skal have det afpasset efter sine behov, sine fysiske udfoldelser i løbet af dagen og sin race.

Kvalitetstid med hunden er vigtigt

Selvom du har et fuldtidsarbejde som gør, at hunden skal være meget alene hjemme, kan det have alvorlige konsekvenser for hunden i det lange løb. Hunde er typisk meget socialt anlagt og har brug for stimulation og selskab i løbet af dagen.

Kan du ikke selv give den dette, kan du hyre en studentermedhjælper, pensionist eller større barn til at komme og lufte hunden i løbet af dagen. Dette vil gøre, at hunden bliver mere tilfreds og socialt stimuleret og du får en hund, der potentielt lever længere. Det er en win-win for alle.