ssdd22

Sommer betyder sol, strand og masser af tid sammen med sine dyr, hvad enten det er sine heste eller hunde. Forskellige dyr har forskellige behov hvad angår de varme måneder, så hvis ikke du er lige så god til at genkende faresignaler på din hund som på din hest, vil vi her give dig 5 tips.

1. Giv masser af vand og skygge

Dehydrering hos hunde er en reel mulighed i løbet af sommeren. Vores hunde bliver markant tørstigere, end vi gør, når det bliver varmt. Tegn på dehydrering kan dække over sådanne ting som tørre gummer og overdrevne mængder af savl. Sørg for at din hund har let adgang til frisk, rent vand inde i huset og medbring en vandflaske til dit kæledyr, når I går tur udenfor, ligesom du ville gøre for dig selv. Det kan eventuelt også være en god idé, hvis du skifter til noget mere fugtigt hundemad i løbet af de varme måneder for at forøge indtaget af væske.

Hold din hund i skyggen så ofte som muligt. Mens hunde typisk godt kan lide at solbade, kan direkte sollys overophede dem og føre til varmeslag.

2. Kend tegnene på overophedning

En hunds normale temperaturer er mellem 37 og 40 grader celsius. Befinder din hunds temperatur sig over dette interval, er dit kæledyr i fare. Hunde sveder ikke i modsætning til os. De drikker vand og halser for at nedbringe deres temperatur. Med dette i tankerne, er disse de mest almene tegn på overophedning:

  • Overdreven halsning
  • Tørre eller lyst røde gummer
  • Tykt savl
  • Kasten op
  • Diarre
  • Skælvende ben

Viser din hund nogen som helst af disse tegn, bør du bevæge dem til et køligt sted, give den en tår vand og lægge et fugtigt håndklæde på dens krop. Undlad at sænke hunden ned i koldt vand, da det kan give den et chok. For at lære mere om faresignalerne, klik her.

3. Efterlad aldrig din hund i bilen

Mange hunde kan lide ture i bilen, men de fleste nyder ikke ligefrem at være spærret inde i bilen på parkeringspladsen, mens det bliver varmere end 37 grader celsius. Nogle enkelte minutter lyder ikke som det helt store, men det kan tage mindre end 10 minutter for hunden at udvikle hedeslag. Så sørg enten for at bringe din hund med dig ud, hvis det er tilladt, eller efterlad den hjemme.

hund tur

4. Tænk på hvornår I går tur

Er det særdeles varmt om dagen, er det bedst at undgå de varmeste timer. Prøv derfor på at gå tur tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Aldrig midt på dagen. Husk at tage pauser i skyggen og have vand tilgængeligt.

5. Hold din hunds poter kolde

Hunde varmes op og køles ned fra bunden og op. Er I ude i solen sammen, prøv at holde din hund fra varme overflader som cement eller asfalt. Ikke alene kan det brænde poterne, men det kan også øge kropstemperaturen og føre til overophedning. Når du sprøjter din hund med vand, sørg for at sprøjte poterne og maven for at køle den ned hurtigere.