ssdd22

En dyrepasser uddannes til at fodre, passe og plejedyr. Under uddannelsen får du mulighed for at vælge speciale. Afhængig af dit valg af speciale, så vil uddannelsens varighed lyde på mellem 3 år og 7 måneder og 4 år og 6 måneder. Det længerevarende forløb er med speciale i heste.

Drømmer du om en tilværelse som dyrepasser? Det kræver naturligvis, at du gennemfører en relevant uddannelse. 1. del af grundforløbet foregår på en erhvervsskole. 2. del af grundforløbet foregår på en faglig skole. Der findes mange dyrerelevante fagskoler rundt omkring i landet.

Fordel at vælge speciale på forhånd

Det kan være en fordel at vælge speciale på forhånd, da ikke alle skoler tilbyder alle specialer. Den afsluttende del af uddannelsen kan læses med speciale i dyr i zoologiske anlæg, forsøgsdyr, dyrehandel eller heste. Dit valg af speciale er afgørende for dine jobmuligheder efter endt uddannelse.

Som dyrepasser kan du blive ansat ved et stutteri, hvis du læser speciale i heste, i medicinalindustrien, hvis du vælger et speciale i forsøgsdyr samt i zoologiske haver. Derfor er viften af jobmuligheder ret bred, men som tidligere angivet også afhængig af dit specialevalg.

Bliv dyrepasser

Er du i tvivl om dit valg?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dyrepasseruddannelsen er den rette for dig, så er der heldigvis råd for dette. Du kan nemlig prøve at være dyrepasser i Givskud Zoo for en dag. Det kan give dig et nogenlunde grundlag at vurdere ud fra. Derved kan du danne dig en idé om, hvorvidt det tiltaler dig.

Planlægger du at gå stutteri- eller medicinalvejen, kan du forhøre dig om muligheden for et praktikforløb eller blot et visit hos en virksomhed, der potentielt set kan ansætte dig i fremtiden. Det kan give dig et indblik i, hvordan livet som specialiseret dyrepasser er.

Forholdsvis lave adgangskrav

Adgangskriterierne for optagelse på uddannelsens grundforløb er ret overkommelige. Du skal blot opfylde følgende krav for at komme i betragtning:

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve
  • Du skal have en gennemsnitskarakter på mindst 2 i hhv. dansk og matematik i afgangseksamen

Søger du ind direkte fra 9. eller 10. klasse, er det desuden et kriterie, at du er vurderet uddannelsesparat og har indsendt studievalgsportfolio sammen med din ansøgning. Dette skal indsendes via optagelse.dk. For at starte på uddannelsens hovedforløb er det desuden et krav, at du har en uddannelsesaftale.