ssdd22

Søvn er en vigtig del af basen i din restitution. Det er et basalt behov, der skal opfyldes, hvis din krop skal fungere optimalt. Med den rette søvnkvalitet får du optimale betingelser for restitution samt bedre betingelser for at blive en bedre rytter. Derfor er det vigtigt, at du ikke undervurderer vigtigheden af en optimal søvn.

Det er dog ikke kvantiteten af søvn, der har relevans. Det er en myte, at du blot skal sove otte timer i døgnet. Er kvaliteten af din søvn ikke god, så får du ikke en optimal søvn. Derfor er det vigtigt, at du giver dig selv de bedst mulige betingelser for en god nattesøvn. Det opnår du bedst med en god seng.

En elevationsseng giver bedre vilkår for en god søvn

Med en elevationsseng får du de bedst mulige vilkår for en god søvn. Sengen kan indstilles til din foretrukne soveposition, hvilket kan være altafgørende ift. kvaliteten af din søvn. Vil du gerne vide, hvordan du finder den bedste elevationsseng, så bør du læse denne artikel.

Ikke alle elevationssenge egner sig til dine behov samt din kropsbygning. Derfor er det vigtigt, at du har fokus på at udvælge den rette seng. Her skal du hovedsageligt være opmærksom på valg af madras. Det er nemlig den, der er afgørende for, hvorvidt sengen føles behagelig og aflastende eller ej.

Gode tips ift. din søvn

At være rytter er fysisk udmattende. Derfor er restitution vigtig for din præstation. Kvaliteten af din søvn giver dig de mest optimale betingelser for restitution. I denne forbindelse bør du benytte dig af følgende tips:

  • Du bør sove mellem otte og ni timer i døgnet – med god kvalitet
  • Tag de nødvendige skridt for at sikre en god søvnhygiejne
  • Skab en god, jævn og stabil søvnrytme
  • Indret dit soveværelse på en sådan vis, at det er søvnstimulerende
  • Undgå diverse former for opkvikkende stimulanser inden sengetid

Bedre søvn kan gøre dig til en bedre rytter

Bedre søvn kan faktisk gøre dig til en bedre rytter. Mange tror, at det blot er en myte, at en god søvn forbedrer ens fysiske og sportslige resultater. Det er dog ikke tilfældet. Får du en mere kvalitetsrigtig søvn, så får du også markant bedre forudsætninger for at forbedre dine præstationer.

Det skyldes, at søvn giver din krop mulighed for at restituere. En krop, der er fuldt udhvilet, vil ganske enkelt også præstere bedre. Vægter du dine præstationer højt på hesteryggen, så bør din søvn opprioriteres.