ssdd22

Som konkurrencerytter er det utroligt vigtigt, at man er frisk og veludhvilet, inden man skal til stævne. Ridning er en sport, der i høj grad bliver taget seriøst, og derfor er det væsentligt, at man føler sig parat til at konkurrere. Her spiller søvn en stor rolle. Hvis man som rytter møder op, og har sovet dårligt, vil chancen for at man præsterer optimalt være lille.

Det er derfor vigtigt, at en rytter får den passende mængde nattesøvn. Dårlig nattesøvn kan skyldes mange ting. mange mennesker i dag lider af søvnproblemer af forskellig art. Nogle bliver stresset, og har derfor svært ved at falde i søvn, men det der i manges tilfælde giver søvnproblemer er, at de skærer tænder. I dette tilfælde ville den bedste løsning være en bideskinne.

Konsekvenser ved at skære tænder

Hvis du er en ud af de mange mennesker, der skærer tænder om natten, så er du bevidst om, irritationen ved at vågne op med hovedpine, og derfor ikke være veloplagt. Musklerne i kæberne bliver ømme og i de værste tilfælde går smerterne helt om i ryggen.

Dette kan i værste fald have en stor og negativ indflydelse på en rytters præstation til et stævne. Udover dette, slider det også en hel del på kindtænderne. Tændernes emalje er meget stærk, så at bide tænder vil aldrig forårsage huller.

Smerter_hovedpine

Det kan dog slide emaljen af og ens tænder vil blive meget følsomme overfor både varme og kulde, og i nogle tilfælde også hårde madvarer. Det er derfor vigtig, at man går til tandlæge, hvis man oplever, at man vågner med hovedpine flere dage om ugen eller hvis man oplever en forandring, når man indtager kolde eller varme ting.

Bideskinnen – et godt valg

Hvis du har været ved tandlæge og har fået at vide, at du skærer tænder, vil det oplagte valg være en bideskinne. Se mere om bideskinner her.  Når du sover med en bideskinne om natten, vil den sørger for, at du ikke har mulighed for at bide helt sammen, og du vil derfor undgå, at dine tænder slider mod hinanden. Dette vil resultere i, at din hovedpine og dine spændinger i kæberne forsvinder.

Du vil dermed også få en bedre nattesøvn og være mere udhvilet og klar til dagen. Bideskinne vil ligge på dine tænder i overmunden som et beskyttende lag mellem dine tænder i over- og undermund.

Dette vil gøre det umuligt at skære tænder. Fordi skinnen bliver udsat for en del pres, anbefales det af tandlægerne, at du udskifter den cirka hver anden måned, for derved at opnå den bedst mulige beskyttelse. Det er også vigtigt, at du husker at rengøre din bideskinne. Det gør du ved at skylle den hver morgen efter brug. Du kan eventuelt børste den med en tandbørste, så den er helt ren og fri for bakterier.

ridning

Bideskinner til ryttere

Bideskinnen er et oplagt valg, hvis du som rytter skærer tænder, og det ender med at give dig smerte og natteproblemer. Som rytter er man under en del pres op til en konkurrence, og dårlig nattesøvn, kan i værste tilfælde ende med at koste dig sejren. I værste tilfælde vil smerterne gå i ryggen, og dette vil have en stor indflydelse på en rytters præstation.

Så vær opmærksom på, om du mærker smerter, når du vågner. Har du perioder, hvor du føler dig stresset, for eksempel op til et stort stævne, kan du også påføre bideskinnen i løbet af dagen, for at aflaste dine kæber.

I stressede periode vil de fleste nemlig opleve, at de skærer mere tænder end de plejer, og det vil derfor være en god ide, at have skinnen på om dagen. Skinnen forhindrer dig ikke i at snakke eller lave andre ting, så du vil sagtens kunne have den på i dagstimerne uden problemer.