ssdd22

Rider du på et niveau, som kræver at du præsterer dit bedste og i top ved alle stævner, så kan det være en rigtig god ide at passe godt på din krop og din sundhed ud over din ridning. En sund livsstil ved siden af ridesporten kan nemlig være med til at optimere dine præstationer på ridebanen. Læs med her og få lidt gode tips til en hverdag, hvor ridning er førsteprioriteten.

Pas på kroppen

Det er super vigtigt, at du passer godt på din krop som rytter. Det kan sagtens være nedslidende for din krop at sidde på hesteryg i mange timer. Derfor er det super vigtigt, at du spiser en sund og varierende kost, får den rette mængde søvn, træner dine muskler ved siden af din ridning og ikke mindst, at du husker at slappe af engang imellem. Det er sund fornuft, at din krop og dit hoved skal arbejde optimalt hver gang du stiger til hest.

rytter

Få motion ved siden af din ridning

Motion ved siden af din ridning kan være en god og fornuftig ting, som kan hjælpe dig til at opbygge muskler og slide mindre på kroppen. Ved at opbygge din muskelmasse vil du simpelthen kunne holde til meget mere end dem, som ikke træner deres muskler. Det bedste du kan gøre, er at træne dine muskler nænsomt og sørge for at du gør dine øvelser rigtigt, så du ikke kommer til at lave forkerte bevægelser, som kan være skadelige.

Rygproblemer kan afhjælpes

Mange ryttere oplever rygproblemer også selvom man gør alle de rigtige ting i forhold til træning. Hvis du har problemer med ryggen, kan du her læse om tre gode rygøvelser, der helt sikkert vil kunne afhjælpe eventuelle gener. Får du ikke gjort noget ved dine rygproblemer i tide, vil de kunne volde dig store problemer senere i livet.

hestepige

Gode tilskud til kosten

En sund og nærende kost er vigtig, når man er sportsudøver. Det gælder også for ryttere. Spis en varieret kost og benyt dig eventuel af sunde kosttilskud efter træning. En god og effektiv sportsernæring er vigtig, hvis man gerne vil præstere det ypperste, hver gang man konkurrerer.

Ro, hvile og et liv ved siden af din sport

Endelig er det vigtigt, at du husker at være god ved dig selv. Du har brug for hvile, søvn og ikke mindst en hverdag, som er fyldt med en masse andet end heste og konkurrencer. Det er ofte de sportsudøvere, som forstår at livet sagtens kan rumme begge dele, som kommer længst med deres ridning. Der er ingen grund til, at du ikke skal kunne leve et helt normalt liv ved siden af din konkurrencesport – og det gælder sådan set alle sportsudøvere, ikke kun sportsrytteren.