ssdd22

Hvad er restitution? Og er det virkelig så vigtigt? Hvordan restituerer man bedst efter en ridetræning? Restitution er vigtigt og er ikke noget, der bør undervurderes. Det kan du blive meget klogere på herunder.

Hvad er restitution?

Restitution handler om at give kroppen hvile. Det er en periode med afslapning og ro, hvor kroppen kan sunde sig og samle kræfter. Faktisk er det først under restitution, at kroppen bliver stærkere. Det er derfor, at det er vigtigt, at du restituerer, hvis du skal være klar til næste ridetur og tilmed gøre det endnu bedre.

Ridning og restitution

Hvad sker der, hvis jeg ikke restituerer?

Hvis ikke du giver din krop tid og plads til at restituere, vil den ikke få mulighed for at genopbygge sig. De muskelfibre, der er ødelagt som følge af din træning, vil kroppen ikke kunne nå at reparere. Det betyder, at du vil have mistet både muskelmasse og styrke, hvilket gælder i forbindelse med både rådgivning, styrketræning etc.

Din form vil gradvist blive dårligere, hvis ikke restitutionen er på plads. På sigt vil det medføre, at du har nedbrudt din krop fuldstændig. Hvis du i stedet giver tid og plads til restitution, vil din krop kompensere og blive stærkere. Det gør den, fordi den øger din muskelmasse under restitution.

Kan jeg hjælpe restitutionen på vej?

Har du mulighed for det, så bør du afslutte træningen med noget let bevægelse. Det medfører at blodet kan skylle affaldsstoffer væk fra vævet. Det kan du f.eks. opnå ved let gang efter endt træning.

Ridning og restitution

Er det ikke noget, du har mulighed for, så kan du med kulde- og varmebad med 10 sekunders intervaller opnå den samme effekt. Det kan være med til at øge restitutionen en kende. Det er dog ikke noget, der gør en markant forskel for restitutionsprocessen.

Overvej at investere i recovery boots

Recovery boots er en maskine til benene, der hjælper dig med at opnå den bedst mulige restitution. Det er i bund og grund en maskine, der giver massage, hvilket er en effektiv løsning. Den er udviklet til at forkorte din restitutionstid, så du hurtigere er klar igen.

Faktisk kan blot 20 minutters brug af en recovery maskine give samme effekt som 48 timers passiv restitution. Det er en forskel, der ikke er til at tage fejl af. Er du hyppig rytter, kan et par recovery boots være en rigtig god investering. Hvad er dine umiddelbare tanker om denne investering?