ssdd22

At have hest er formentlig en af de dyreste hobbies, man kan komme i nærheden af. Uanset hvordan måneden ser ud, så skal hesten stadig have foder, hø, smed, betales opstaldning og dyrlæge, hvis dette falder på denne måned. Hesten skal passes hver dag uanset om du har mange lektier for eller skal arbejde over. Der skal naturligvis være en vis sammenhæng mellem indtægter og udgifter. Man skal derfor aldrig anskaffe sig en hest, hvis man ikke er sikker på, at der er penge nok til at tage sig ordentligt af den.

At have hest koster mange penge og meget tid

Når det så er sagt, så er det stadig en dyr hobby – særligt hvis du samtidig er studerende. Her vil det være en nødvendighed at have et studiejob ved siden af for at kunne betale alle de udgifter, der kommer i forbindelse med at have hest. Det betyder så også, at du skal balancere din tid mellem arbejde, studie og hesten – og venner/familie, hvis der bliver tid til dem.

tid-penge

Her kan du spare penge i hverdagen

For at få tiden og pengene til at gå hånd i hånd, så gælder det om at hver en krone rækker så langt som muligt – særligt i december måned, hvor der er flere udgifter i forhold til julegaver, julepynt og julehygge. Der kan typisk spares på forbrug og nogle hverdagsting såsom:

  • Elforbruget
  • Varmen
  • Forsikringer
  • Julegaver

Det er forholdsvist nemt at spare penge på elforbruget. Sørg for at slukke alt elektronik, når det ikke er i brug – ikke kun stand by mode, men sluk det rigtigt. Sørg for at holde en jævn temperatur i hele hjemmet hele døgnet rundt, så der ikke skal bruges ekstra energi på at varme op hele tiden, men i stedet skal der blot holdes den nuværende temperatur. Få tjekket dine forsikringer igennem – her kan man ofte spare nogle penge ved at søge tilbud hos nye forsikringsselskaber.

Sparetips til december måned

I en måned som december, hvor der skal købes julegaver, der bliver der selvfølgelig ekstra pres på tegnebogen. Et godt tip er derfor at starte ud med at købe julegaver tidligt. I sensommeren er der udsalg, hvor man kan spare en masse. Og så er der naturligvis den berømte Black Friday, hvor butikkerne bugner af tilbud. Denne dag ligger også tættere på december, hvorfor man måske har fået juleønsker fra flere af dem, som man giver gave. På Black Friday kan man ofte spare 50-80 % på mange ting.

Ellers så gælder det egentlig bare om at holde øjnene åbne over for tilbud på ting, som du kunne forestille dig, at din familie vil blive glad for at få i julegave. Med hensyn til julepynten, så vent til slutningen af december med at købe nyt – her er det nemlig på udsalg, og på den måde kan du forny pynten fra år til år til den halve pris.

gaver

Husk at prioritere hesten og livlinen i form af en A-kasse

Steder hvor du ikke bør spare, er naturligvis kvalitetsprodukter til din hest – særligt foderet, men også det øvrige udstyr. Og så bør du heller ikke spare noget vigtigt som A-kasse væk. Denne kan nemlig blive din redning, når din uddannelse er slut, så du stadig har råd til at have din hest, selvom du måske ikke har fundet et nyt fuldtidsarbejde. I øvrigt så er der mange A-kasser, der tilbyder gratis a kasse studerende – så det vil være dumt ikke at prioritere dette.