ssdd22

Sommerferien er en af de ferier, flest mennesker ser frem til i løbet af året. Den er lang og den skal nydes i fulde drag, da den giver gode muligheder for at koble helt af fra arbejdet, forpligtelserne og de daglige rutiner.

 

I sommerferien er der derfor også masser af tid til at tage sig rigtig godt af sin hest, til at ride lange ture i det dejlige sommervejr og til at give hesten al den ekstra opmærksomhed, den fortjener.

Nyd de lange, lyse aftener

En af fordelene ved den danske sommer er, at dagene er lange og lyse. Mørket falder først på i løbet af nattetimerne, og solen står tidligt op igen. Det betyder, at du kan stå ekstra tidligt op om morgenen for at ride en lang tur på hesten. Således slipper I for at lægge kilometrene bag jer, mens solen bager og sveden drypper — det er både til fordel for dig og din hest.

 

Du kan også vælge at nyde de lange, kølige sommeraftener og tage en tur på hesten når solen er tættere på horisonten. Her vil en tur gennem en kølig skov være vidunderlig, men en tur langs markerne eller på en åben landevej vil også være oplagt, når temperaturerne endelig er faldet. Og så kan du endda nyde solnedgangen fra sadlen.

 

Det er den perfekte afslutning på en skøn sommerdag, hvor et besøg fra nogle gode venner og et lækkert måltid tilberedt på en kulgrill kan sætte prikken over i’et.

kuglegrill

Tid til at mødes med andre hesteentusiaster

Som hesteelsker kender du højst sandsynligt til andre, der har samme hobby som dig. Og er I så heldige at have sommerferie samtidigt, kan I med fordel aftale at mødes og ride nogle lange ture sammen. I kan eventuelt skiftes til at beslutte jer for nogle nye ruter hver gang I skal afsted, så I hver især kan opleve nye ruter.

 

Det er en god måde at bruge tiden med vennerne og hesten på på samme tid, og det er også en oplagt måde at møde nye mennesker på, der har den samme hobby — hvem ved, måske kunne det blive til et par nye venskaber?

 

Inden I rider afsted gennem det danske landskab kan I nyde vejret sammen over en snack og nogle selskabslege og nogle forfriskende drinks. Byd gerne gæsterne på alkoholfri drinks, hvis I skal ud og ride bagefter — således kan I både nyde stemningen og den gode smag af en champagne eller en anden cocktail, men samtidig være ved jeres fulde fem og klar til at handle rigtigt, når I bevæger jer ud på vejene med de kære, firbenede venner. Det kan også være, at du selv eller nogle af dine gæster ikke drikker alkohol, og på denne måde bliver der taget hensyn til alle.

Få det bedste ud af ferien

Husk at få mest muligt ud af alle dine feriedage. En sommerferie på 3 uger kan virke som lang tid, men tiden flyver ofte hurtigere afsted end man tror. Læg derfor så mange planer som muligt i god tid, og brug så meget tid på ridehobbyen og i sadlen som du kan.

cocktail

 

På den måde kan du efterfølgende tænke tilbage på sommerferien som en fantastisk periode, hvor du fik det bedste ud af hver eneste dag og hyggede dig med din hest. Du vil takke dig selv for det — og det vil din hest også!