ssdd22

Drømmer du eller dine børn om at gå til ridning eller have heste, kommer man ikke uden om at tage økonomien med i betragtning. Det er nemlig rigtigt dyrt at holde hest, ligesom ridning også er én af de dyrere sportsgrene. Ender du eller dit barn med at blive professionelle, kan du godt regne med, at omkostningerne til ridesporten stiger markant, og derfor er det vigtigt at holde et vågent øje med økonomien.

 fri hest

Begynderdrømme

Som nævnt er ridesporten én af de mere dyre sportsgrene, og ejer du egen hest og drømmer om det professionelle erhverv som rytter, skal du regne med, at det kan gå hen og blive dyrt. 

For det første skal din hest opstaldes i en stald, på en rideskole eller et andet sted. Det løber lynhurtigt op i 2500 kroner om måneden, og til det beløb skal du lægge udgifter til beslagsmed samt dyrlæge. Derudover koster heste i sig selv temmelig mange penge – og afhængig af dine ambitioner og budget kan en hest koste flere hundrede tusinde kroner.

Dertil kommer alt det tilbehør, som du også skal have indkøbt til hesten, herunder sadel, dækken, underlag og trense men også småting som shampoo, børste og strigle skal lægges med i budgettet. 

Et typisk begynderbehov ligger på 15-20.000 kroner for en begynderhest samt det mest nødvendige udstyr.

Har du råd?

Det er således ganske relevant at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvorvidt jeres økonomi kan bære, at ridesport bliver en prioritet i budgettet. De færreste ligger inde med så mange penge, som hvert år kan fyres afsted mod en fritidsbeskæftigelse – uanset hvor dejligt man synes, det ville være.

Man kan naturligvis altid forsøge at låne penge i banken eller online, men denne løsning kan kun anbefales, hvis din manglende betalingsevne kun er midlertidig. Ellers udskydes problemet jo blot til den dag, hvor lånet skal betales tilbage.

Lån penge online hurtigt eller hos banken, hvis du har bedre tid. 

springhest

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du låner penge?

Hvis du vælger at låne penge på nettet, bør du altid finde en kviklån oversigt, så du kan sikre dig de bedste chancer for at finde de billigste lån på de bedste vilkår.

Du skal altid læse låneaftalen grundigt igennem, så du ved, hvad du skriver under på. Desuden skal du altid undersøge, om der findes bedre og billigere lånemuligheder i markedet, så du ikke ender med at gældsætte dig mere end højst nødvendigt. 

Endelig skal du aldrig låne flere penge, end du reelt har brug for, og du skal sætte dig en kort, om end realistisk, tilbagebetalingsperiode. Jo længere tid, du tager om at betale, jo flere renter og omkostninger løber der på. Og så skal du altid betale tilbage til tiden – det er meget dyrt at misligholde et lån.