ssdd22

At have egen hest er en stor drøm for mange hesteelskere. Det er fantastisk at kunne ride på sådan et majestætisk dyr, og at kunne have nærmest et venskab med det. Er du så heldig at du har mulighed for at have din hest gående der hvor du bor, er glæden ved at have hest blot endnu større.

Det er så hyggeligt at have en stald på sin grund, og at kunne gå og pusle om hestene lige når det passer ind. Der er også stor fornøjelse i at kunne skabe den helt rette gårdstemning om sine heste. Du har sikkert din helt egen forestilling om hvordan en gård med heste skal se ud inde i dit hoved. Der kan dog alligevel godt være langt fra tanke til handling. Læs med her, og få nogle tips til hvordan du kan skabe denne helt specielle stemning.

Hvad er ægte gård-hygge for dig?

Hvad man forbinder med den rigtige gårdstemning, er selvfølgelig forskelligt fra person til person. Hvordan du synes en rigtig hestegård skal se ud kan være influeret af nogle steder du har været, film du har set eller noget helt tredje. Det er måske ikke alt det er lige realistisk at genskabe der hvor du bor, men det er bestemt kun godt at lade sig inspirere af hvilke løsninger andre har brugt på deres gårde.

En klassisk ting som du sikkert forbinder med en rigtig gård, er frugttræer. På mange gamle gårde finder man ofte plantager med æbletræer, som man kan plukke løs af. Der er ikke noget der smager bedre end friskhøstede æbler – det kan din hest sikkert også skrive under på. Køb et æbletræ, og plant det lige præcis der, hvor du synes det passer ind. Så er du sikret masser af vaskeægte gårdstemning for dig og din hest.

Æbletræ

Det skal være praktisk at holde hest

Selvom det er noget så hyggeligt med en masse tilbehør til sin gård, må man dog huske på, at det stadig skal være nemt at holde hest. Det er derfor ikke så god en idé at udstyre sit hjem med en masse nok-så-flot pynt, der står i vejen for dig i dagligdagen.

Gør derfor dine omgivelser nemme at holde, så det er let for dig at holde hest. Ægte gårdstemning udspringer jo også af glæden ved at kunne tage sig af det praktiske arbejde, og at man kan se, at tingene bliver brugt flittigt!

hest_skov