ssdd22

Det at ride har forskellige formål fra person til person. Nogle beskriver ridning som et nærmest terapeutisk element i deres hverdag. Denne fornemmelse stammer formentlig for mange fra den følelse af at komme ”tilbage til naturen,” som mange føler, ridning giver dem. At føle sig som et med sin hest og med naturen omkring sig kan bidrage med en enormt afslappende og afkoblende følelse af ro.

At se nye sider af naturen på hesteryg

Mange mennesker føler altså en ro ved at omgive sig med natur. I det hele taget gider ridning anledning til mange gode naturoplevelse. Det skyldes blandt andet, at det er muligt at komme vidt omkring og besøge områder, man ellers ikke ville kunne besøge, når man gør det på en hesteryg. Sådanne oplevelser er både fornøjelige for dig og for din hest.

At give sig selv tid til at gå på opdagelse i den natur, der omgiver en, er en perfekt mulighed for at få et afbræk fra en hverdag, der for manges vedkommende ellers kan være stressende og fyldt med overvældende indtryk, der til tider kan være svært for vores hjerner at overskue.

ridning_ride_natur_oplevelse

For mange er det således ganske enkelt nødvendigt at finde deres egen personlige måde at slappe af og stresse af på. Det er netop det, der gør, at mange beskriver deres ugentlige rideture som en form for terapi – præcis ligesom motionsløberen eller kapgængeren beskriver deres ugentlige ture i skoven eller i parken som deres form for terapi. Mange forbinder altså deres afstressende rutiner med naturen på en ene eller den anden måde.

Vi skal passe bedre på naturen

Når mange forbinder deres afstressende rutiner med naturen, skyldes det, at der i naturen er en unik ro, som ikke kan erstattes af noget menneskeskabt. Naturen tillader os at føle os som et med os selv og at finde ind til de dybeste niveauer af vores bevidsthed, hvilket giver os ro til at fokusere på os selv og vores velvære.

Det gør den på en vis, som intet andet i verden helt kan gøre på samme måde. Derfor skal vi også passe godt på vores natur. Ikke kun for vores egen skyld, men for vores hestes og for de øvrige dyr på planeten.

Bæredygtighed og miljø har fyldt enormt meget på dagsordenen over de seneste år. Det skyldes, at forskere mener, at vi skal handle nu og her, hvis vi skal nå at bremse de værste konsekvenser, miljøforandringerne vil få for mennesker såvel som dyr.

ridning_ride_natur_oplevelse

Hvis du bruger naturen som terapi, enten når du ridder, når du løber, eller når du går en tur, så har du dit helt eget personlig incitament for at passe godt på naturen og på jorden. Klik her, hvis du gerne vil læse mere om, hvorfor det er vigtigt, at vi passer godt på naturen nu og her, og hvordan du kan være med til at gøre en forskel.

Vi er nemlig alle sammen nødt til at gøre vores, hvis vi ønsker fortsat at kunne nyde godt af vores natur.