ssdd22

Hvis du allerede nu planlægger at sadle hesten og tage flugten væk fra det årlige juleræs, skal du læse videre her. Måske ønsker du bare at slippe væk fra det hele, og holde jul på en anderledes måde. Hvad med at forkæle og tabe dig selv denne jul på en fjerntliggende globetrotter tur til hest?  Her er nogle af de mest afsides, og smukke ridedestinationer i hele verden:

Torres del Paine, Chile

Hvad med at prøve en ti-dages ekspedition i Torres del Paine nationalpark. Forestil dig dramatiske gletsjere, hesteindhegninger dækket med vilde blomst og smukke bjergkæder, der vil tage pusten fra dig. Du kommer til at ride sammen med baqueanos (chilensk cowboy), der kender terrænet som sin egen baglomme, så du er virkelig i gode hænder.

Patagonien, Argentina

På den anden side af den chilenske grænse finder du en ganske særlig estancia (ranch), der kun kan nås på hest. Estanciaen ligger placeret i skyggen af ​​Andesbjergene i Patagonien i Argentina. Med 100.000 hektar at boltre sig på, er der såmænd nok at se. Om dagen vil du arbejde side om side sammen med de berømte gauchos (sydamerikanske cowboys), hvor i sammen vil samle hestene, og for en tid fuldstændigt glemme omverdenen. Estanciaen er åben fra november til marts med et minimumsophold på 7 dage, hvilket skyldes estanciaens afsides beliggenhed.

heste

Okavango Delta, Botswana

Hvis folk spørger dig hvad du skal lave til jul, kan du uden at blinke fortælle dem, at du skal ride på en hest i syv dage gennem et delta i Botswana; kun i selskab med giraffer, hvor din hest vader igennem floder, mens du kigger en elefant dybt i øjnene. Der findes simpelthen ingen bedre måde at tilbringe en dag på, end ved at tage på safari til hest gennem Okavango Delta. December og januar er de bedste tidspunkter at besøge deltaet; det er desuden billigere i denne periode, og du har mulighed for at vælge mellem en 5, 7 eller 10 nætters safari. Det er dog værd at notere sig, at man skal være erfaren rytter for at kunne klare denne tur.

North Island, New Zealand

Denne fem-dages-og-fem-nætters Warrior Trail rideferie er ikke din normale strandtur. For det første danner den rå og uberørte Pakiri-strand den perfekte baggrund til din ridetur. Forestil dig kridhvidt sand og roligt skvulpende turkisfarvet vand, der blidt kysser klitterne. Du har rigelig mulighed for at gallopere din hest langs de tomme strande, og derefter afkøle din hest  i havet bagefter. Det er desuden almindeligt at se flokke af delfiner, der leger i bølgerne, hvilket er et af højdepunkterne på denne ridetur.

rytter

Så der har du dem – fem overlegne rideferier at vælge imellem – hvor du kan undslippe jule- og nytårsfestlighederne, og i stedet krydse kloden på hesteryg.

Hvad så med mit arbejde?

Selv om du er på ferie, er der måske visse ting, der ikke kan vente. Det eneste du ofte skal bruge er en internetforbindelse. Hvis du er nødt til at arbejde en smule undervejs, så er dette skam også muligt; måske er du i færd med at starte egen virksomhed, og har simpelthen ikke tid til at vente indtil du kommer hjem.  Fortvivl ikke; der er masser af rideferier med tilgængeligt internet, som du kan vælge imellem; og mange arbejdsrelaterede opgaver kan faktisk klares på afstand via nettet. Det er trods alt det 21. århundrede.

Afsluttende bemærkning

Hvis du nu alligevel skulle komme til at savne julen på din rejse, kan du altid tage en tur på nettet, og snuppe et par afsnit af den seneste julekalender på tv (eller dukke ned i nogle af de gamle klassikere for at genopleve magien).