ssdd22

Det kan være en fryd at have en hest. Mange timer kan bruges på den. Praktisk talt er det en livsstil. Nogle vælger dog også konkurrencelivet til. Det kan være rigtig sjovt at gå til konkurrenceridning, ligegyldigt om det er med din egen hest eller ej. Det kræver dog også, at man investerer endnu flere penge og mere tid i det. I sidste ende er det dog for mange dét værd. Går du med en lille drøm i maven om at gå til konkurrenceridning, eller ønsker dit barn at starte til det, så læs videre her. Her kommer vi nemlig ind på guldkornene. 

silhuet af hest og pige

Hvilken form?

Hvis ikke du allerede ved, hvilken form du gerne vil dyrke, så er det en god idé at tænke over. Der findes nemlig forskellige former for konkurrenceridning. De tre største, som også er med til de Olympiske Lege, er dressur, ridebanespringning og military. Derudover selvfølgelig også trav og galop. Hestesport omfatter dog meget, så der er masser af muligheder. Mindre populære sportsgrene er eksempelvis polo og ringridning. Da der er så mange forskellige former, kan det være rigtig svært lige at beslutte sig. Du kan eventuelt se videoer fra forskellige konkurrencer og stævner for at se, hvad der er sjovest og passer bedst til dig.

Hvorfor overhovedet starte?

Mangler du det sidste overtalelse for at starte til dressur, galop eller måske spring? Så er det også værd at læse med her. Vi synes nemlig, at konkurrenceridning er en super god idé. Især hvis du savner at gå til nogen form for konkurrencesport, men ikke rigtig har tid til det på grund af din hest. En rigtig god måde at kombinere disse to. Derudover er det også altid fedt at dyrke noget og at have en hobby. Fællesskabet er også tit det, der gør det ekstra fedt. Det kan være du får et helt specielt bånd til de andre, der også dyrker sammen form for konkurrenceridning. Hvis det er dit barn, der skal starte til det, er der fremover også rigtig mange muligheder for at kunne udforske sportsgrenen endnu mere. Mange efterskoler har eksempelvis en hestesportslinje ligesom de har fodbold- og gymnastiklinjer. Der er altså masser af mulighed for at dygtiggøre sig, hvis det er det man ønsker.

Mand og hest

Hvor skal alle præmierne stå?

Et mindre luksus problem er når det kommer til, hvor alle de flotte pokaler og rosetter skal være. Det kan være rigtig fint at have nogle stående fremme, men hvis du er blevet rigtig god til sporten, kan det hurtigt hobe sig op. Der er altid den mulighed at gemme dem væk, men ofte har man jo også lyst til at vise dem frem, så alle kan se netop hvor god man er. Et vitrineskab kan være en rigtig god løsning, hvis man ønsker både at kunne gemme nogle af præmierne væk, men samtidig have de største og flotteste stående fremme. Klik her for at se et fin eksempel på et vitrineskab til dine præmier.