ssdd22

Hvis du er på udkig efter en sund hobby der både er sjov, sund og godt for miljøet kunne ridning være en gode ide for dig. Næsten lige meget hvor du befinder dig henne I Danmark, om det er København, Sønderborg, Kolding eller måske Aarhus i en af ride klubberne enten inde i byen eller lidt udenfor byen, så kan du helt sikkert finde en rideklub hvor du kan komme i gang med at lære at ride.

Ridning kort fortalt

Heste er blevet brugt af mennesker I mange, mange år. Hesten har længe været brugt som arbejdsredskab og har blandt andet trukket landbrugsmaskiner på markerne. Heste er også blevet brugt i krige, eller som transportmiddel. I vore dage er heste mere en hobby og et kæledyr, samt en sport. Man kan gå til helt almindelig ridning, men også mange variationer såsom spring, dressur og ringridning. Det er dyrt selv at holde hest, men heldigvis behøver du ikke have en hest selv, fordi man i en ride klub låne en hest at ride på.

hesteryg

Sundhed og miljø

Frisk luft, motion, fart – whats not to like? Ridning har det hele. Hvis ridning gøres på en ordentlig måde er det både sjovt for hesten og for rytteren, det er også bevist at det at være omkring heste kan virke stress nedsættende og giver god energi, samtidig er den friske luft heller ikke noget at tage fejl af for sundheden.

Adrenalinkick og fart over feltet

Mange sportsgrene der skal give fart over feltet og et adrenalinkick er også forbundet med forurening, eksempelvis hvis du kører på motorcykel. Ridning forurener ikke og kan stadig give dig mulighed for at suse afsted i høj fart.

Gødning til naturen

Heste er også gavnlige for miljøet da de holder græsset nede på store arealer, deres afføring kan også bruges som gødning enten på marker eller i haven. På mange rideskoler kan du helt gratis komme og hente hestegødning til dit eget hjem, hvis ikke du selv har hest.

ridning

Vores miljø

I Danmark kæmper miljøstyrelsen for at vores miljø kan være både sundt og bæredygtigt, og det er noget vi alle må hjælpe til med. Miljøstyrelsen holder både øje med at naturen ikke lider overlast, og at dyr får et bedre liv. Er det noget du også går op i, så er ridning helt sikkert en hobby og/eller en sportsgren for dig. Hvad enten det bare er for hyggens skyld, eller fordi du gerne vil ride på professionelt plan.

Fordele for dig

Ridning har mange fordele for dig. Du får for det første trænet din balancesans, hvilket er utrolig gavnligt på mange område. Samtidig træner du også din koordinationsevne da du bruger hele din krop til at give hesten de rigtige signaler, og sidst men bestemt ikke mindst, så træner du dine muskler, især lår og balder, men også ryg og mave.