ssdd22

I vores digitale tidsalder er vi konstant opkoblet hele vores omverden, og mange mennesker lider af stress. Midt i den endeløse boble af nyheder og notifikationer er der mange, der går og drømmer om at koble af den travle hverdag for i stedet at komme tættere på naturen.

En stor drøm for mange er at blive hesteejer. At have sin egen hest kan nemlig være et rigtig dejligt og tiltrængt frirum i en travl hverdag. En hest er dyr i drift, men kan være en rigtig god investering i dit velvære. Derfor behøver du ikke at lade omkostningerne komme i vejen for din hestedrøm.

En investering i krop og sjæl

Der er ikke noget at sige til, at du drømmer om at have en hest. Ridning er som smørelse for krop og sjæl. Udsigten ér bare bedre gennem et par heste ører og hestens gyngende bevægelser er den rene meditation.

Ridning er god motion. Og ikke kun for hesten! Når du rider bruger og kontrollerer du konstant dine muskler. Især dine ben og din numse bliver trænet når du rider. Ridning er også rigtig god træning af din balance og din smidighed. Kombineret med dejlig frisk luft er en ridetur i skoven, ved stranden eller på marken således en fantastisk måde at stimulere krop og hjerne på. Du bliver i ét med naturen og oplever et rum, hvor du kan koble fuldstændig fra omverden og trække vejret.

penge_til_hest

At kunne samarbejde og finde et flow med din hest giver en enestående følelse af frihed. At have en hest kan derfor bruges som et tiltrængt frirum i en travl og skemalagt hverdag.

Studier viser, at kontakt med dyr såsom heste kan højne det menneskelige selvværd og følelsen af nærvær. Der er derfor ikke noget at sige til, at heste også bruges som terapidyr. At ride kan således gøre rigtig godt – ikke blot for din fysik, men også for dit sind.

Hvad koster det at gøre drømmen til virkelighed?

Det er ikke til at komme udenom, at det kan være rigtig dyrt at købe og holde hest. Hvor meget du skal betale for en hest, afhænger af blandt andet dens race og alder. Du kan dog som udgangspunkt godt forvente at betale mellem 15.000-60.000 kr. for selve købet.

Derudover kommer udgifterne til opstaldning, foder og fodring, adgang til ridebane, strøelse, forsikringer og vaccinationer, tandpleje, smed, og så videre. Omkostningerne udover selve købet af hesten kan således godt komme op på 2.000-3.000 kr. om måneden.

penge_til_hest

Inden du beslutter dig for at købe hest bør du således overveje om du rent faktisk har budgettet til disse månedlige udgifter. Det er rigtig ærgerligt for både dig og din hest, hvis du pludselig finder ud af, at du alligevel ikke har råd til at have den.

Hvis du har luft nok i dit månedlige budget til at betale for disse udgifter, men ikke penge nok til selve købet af hesten betyder det dog ikke, at du behøver at droppe idéen om at være hesteejer. Lån penge nu og få råd til at realisere din drøm.