ssdd22

Ridning kan bruges til mange forskellige ting. God motion, fantastiske venskaber, dejlige naturoplevelser. Ridning kan også bruges som en form for terapi.

Hvis man er inde i en lidt dårlig periode i sit liv, så kan en tur ud ved staldene og på en hesteryg ofte hjælpe lidt på tingene. Læs mere hvordan lige her.

Mindfullness når du rider

Mindfullness er en praktisk handling vi alle bør være lidt bedre til at indføre i vores hverdag. Og det er noget du kan praktisere, når du rider.

Mindfullness handler i bund grund blot om at være til stede i nuet sådan som det ser ud og uanset hvad det er man laver. Men det er nu en del nemmere sagt end gjort.

Meget ofte kører vores hjerne rundt fra den ene tanke til den anden. Vi tænker på, at vi ikke skulle have sagt den sårende ting til vores kæreste i går. Vi tænker på, at der ligger et bjerg af forpligtelser og venter på os derhjemme. Og vi bruger oceaner af tid på at bekymre os om fremtiden.

Meget sjældent er vi faktisk i nuet i mere end blot et par sekunder af gangen. Mindfulness er en hjerne-øvelse, hvor du så vigt muligt forsøger at blive i nuet. Hver gang du mærker, at din opmærksomhed er gledet videre til en anden ting, så retter du den tilbage mod nuet.

Prøv det engang næste gang du er ude og ride. Koncentrer dig om hvordan hesten føles under det, den varme der stråler ud fra hesten hud og hvordan dit eget hår pisker gennem luften, når du rider.

Men at praktisere mindfullness får vi en bedre accept af hverdagen, hvilket kan påvirke vores humør gevaldigt.

guitar

Bliv venner med andre hesteglade

Ridning er en sport, som man på mange måder laver alene. Man er trods alt alene på hesteryggen og ofte er man også en mand om at tage sig af sin hest – medmindre man altså låner andres heste eller kun har en halvpart.

Men det kan være meget rart at møde nogle andre mennesker, som har de samme interesser som en selv. På den måde har man en del at snakke om med hinanden lige fra starten af.

Prøv derfor næste gang du er ude i staldene at få snakket lidt med de andre der går rundt derude. Prøv ikke kun at holde den på noget overfladisk snak men forsøg at få jer nogle rigtig gode diskussioner og snakke, så i begge får lyst til at gentage samtalen på et senere tidspunkt.

Måske du kunne få dig nogle rigtig gode venner ude blandt alle de andre hesteglade mennesker.

Andre måder at holde dig psykisk sund

Det er vigtigt at vi holder os psykisk sunde og raske. Ligesom det er vigtigt at vi passer på vores kroppe og fodrer den med noget sund kost, så er det vigtigt at vi gør det samme med vores sind.

Som skrevet foroven kan man godt bruge heste og ridning, som en form for terapi. Men man kan skam også gøre mange andre ting for at bevare sin gode psyke og passe på sig selv.

En af de bedste ting man kan gøre for sig selv er at sørge for, at man har en måde at udtrykke sig kreativt på. Det kan du blandt andet gøre ved at spille musik.

Køb en guitar på nettet. Meget ofte kan du få den til rigtig billige penge. Ja, nogle gange kan du endda få en rigtig god kvalitetsguitar meget billigt ved at købe den brugt!

Hvis musik ikke lige er din kop te og du generelt føler dig lidt tonedøv, så kan du også prøve dig frem med andre ting, såsom maling.