ssdd22

Hvis man ejer hest eller ved bare lidt om heste, kommer det nok ikke som nogen overraskelse at man skal have det rette udstyr inden man begynder at ride. Men hvis man er nysgerrig på det med at ride og allerede nu begynder at overveje om man for eksempel skal melde sig til ridning på en rideskole, er det meget vigtigt at vide hvorfor det egentlig er at det rette rideudstyr gør en utrolig stor forskel for ens oplevelse som ny hesterider. Læs mere her om hvordan man vælger det rette rideudstyr her.

Sikkerheden først

Hesteridning er ikke blot en hyggelig fritidsbeskæftigelse hvor man kan få bevæget kroppen og tage sig af en dejlig hest, det er skam også en sport, der kræver rigtig meget tid og energi, som man skal være klar til at give meget ud af inden man overhovedet går i gang. Ligesom al anden slags sport er ridning også farligt, hvis man ikke gør brug af den rette slags rideudstyr. I mange tilfælde kan en godkendt ridehjelm være forskel mellem en lettere hjernerystelse eller et kraniebrud og derfor skal man altid huske at sikre sin ridehjelm godt inden man begynder at ride uanset hvor meget eller lidt man skal ride på en given dag. Derfor er det uden tvivl sikkerheden der skal komme først, når man skal købe sit første sæt ridetøj, så man er helt klar til at sætte sig op på hesteryggen.

Smart i tøjet samtidigt

Bare fordi man prioriterer sikkerheden først, behøver det ikke at betyde at man ikke kommer til at se smart ud samtidigt. Selvom mange nok vil tro at man kommer til at usmart ud ved at iklæde sig sikkert ridetøj, men sådan forholder det sig slet ikke. Faktisk er det hellere tilfældet end undtagelsen, da langt de fleste har godkendte ridehjelme og knæbeskyttere på, når de sætter sig op på hesteryggen foruden alle de andre sikkerhedsmæssige forudsætninger man kan tage sig som hesteridder. Hvis man gerne vil, kan man også sagtens købe matchende ridetøj og se meget elegant ud, mens man rider til et for eksempel et stævne eller en opvisning, hvor det er kutymen at se ekstra præsentabel ud.

Forebyg ulykker

Da ridning kan gå vildt for sig, er det utrolig vigtigt at være på den sikre side ved altid at huske at få taget sin ridehjelm på inden man tager ud for at ride, især hvis man skal ride uden for rideskolens områder. Selvom man kender hesten godt og er vant til at få den til at falde ned, kan man sagtens støde på uventede situationer for eksempel en larmende bil, der kan gøre hesten nervøs i øjeblikket og i værste fald kaste dig af. I sådanne situationer kan man forebygge ulykker og kvæstelser ved at have sin ridehjelm sat ordentlig på hovedet. Som hesteridder er det altid en god idé at være opmærksom på steder, hvor hesten måske godt kunne blive nervøs og undgå at ride der i fremtiden.