ssdd22

Der er flere måder hvordan du kan gøre gaming til noget indbringende. Den hårde vej er at være professionel gamer. Det kræver både talent, beslutsomhed og godt gaming udstyr. Gaming er jo blevet til e-sport. Og som i alle sportsgrene kræver det også hårdt og konsekvent træning, hvis du vil blive god som gamer. 

Belønningen kan til gengæld være høj. Top professionelle gamere scorer kassen på flere måder. Der er præmier for turneringer og mesterskaber, og så er der sponsorater og indtægter fra reklamer. At drive en blog eller en website om emnet, eller en YouTube kanal, kan også skæppe i kassen. 

rasta gamer

Gaming og gambling

Det kan være svært at lægge fingeren på forskellen mellem disse to. Umiddelbart, så er gaming et tidsfordriv. Noget du gør for at have det sjovt. Men hvordan er det for folk der gamer for penge? Tror du de gør det for sjovt? De fleste har helt sikkert gjort en hobby til et erhverv. Men om det i længden er sjovt at game for penge, kan diskuteres. 

Se her, hvis du vil læse mere om emnet gaming.

Hvad der helt sikkert er sjovt, er at vinde. Når du oplever succes ved at sejre, giver det en slags rus. Den kaldes faktisk for sejrsrus. Så producerer kroppen dopaminer i overskud. Det er hormonlignende stoffer der simpelthen får dig til at have det godt med dig selv. Taber du derimod, er det langt fra sjovt. Så bliver du sur, eller trist, eller emotionel ustabil. Nogle kan ligefrem få depressioner, hvis de taber mere end en enkel gang. 

Sådan er det også med gambling

Der sker præcist det samme, når du gambler. Når den hest du har satset på vinder, føler du en sejrsrus. Det er den samme slags rus som du også ville opleve hvis du var jockeyen og havde selv redet hesten på første plads. Så vidt er forskellen mellem gaming og gambling ikke eksisterende. 

Forskellen ligger nok et andet sted hen. Ved gaming satser du på dig selv og dine evner. Ved gambling satser du penge. Men er det virkeligt så forskelligt? Lad os se lidt nærmere på det:

bilrace spil

Er forskellen rent faktisk ægte?

Når du satser på dine gaming evner, så har du tiltro at du er god nok til at du, og dit team, kan vinde. Hvordan er det så når du satser penge i fx et hesteløb? Det har jo også en hel del med tiltro at gøre, ellers ville du jo næppe satse penge. Du har tiltro at du er kompetent nok til at udpege en vinder. Og så har du tiltro, at ”din hest” eller ”dit team” er bedre end konkurrencen.

Se, der fordamper denne tilsyneladende forskel som dug for solen, ikke?

At investere i Kryptovaluta ligner meget gaming. Kryptovaluta som Bitcoin er meget ustabile, kursen svinger fra time til time. Det gør det spændende som en computergame, med muligheder for at tjene penge med det, hvis du kan forudse kursbevægelserne. Sådan set er det også lidt som hestevæddeløb. Det er også en slags gambling. Men som sagt, hvad er egentligt forskellen?