Site icon pegasus-cph.dk

Sådan får du mest ud af din tid med hestene

Rytter på hest

Er du en rigtig hesteglad person, men har du svært ved at udnytte tiden bedst muligt, når du er ude i staldene? Så skal du læse med her. Her kan du nemlig få en række gode råd til, hvordan du får mest ud af din tid, når du er sammen med hestene, og når du muger ud i staldene. Læs med her hvis det har interesse.

Vær til stede når du rider

Det er først og fremmest vigtigt at pointere, at du så vidt muligt forsøger at være fuldt ud mentalt til stede, når du rider. Det kan være en smule småfarligt ikke at have hovedet med sig, når man sidder på en hest i fuld fart. Og derudover er det jo netop også derfor, du er der; du er taget ud til staldene i dag for at være sammen med hestene og få redet lidt. 

Det er altså ikke lige tiden, hvor du skal multitaske og tænke på alle de andre ting, du skal have nået i løbet af dagen. Og det er heller ikke lige tiden, hvor du skal gå og bekymre dig om et problem, som går dig på for tiden. 

Du kan bruge disse stunder, når du sidder på hestens ryg, til at øve lidt mindfulness. Det er meget sundt for både krop og sjæl og kan gøre underværker på dit overordnede humør.

Snak med de andre i staldene

Hvis du tilbringer en masse tid ude i staldene, så er det også en god ide at snakke lidt med de andre, som også befinder sig derude. Hvem ved; måske i har utroligt meget til fælles og der endda kan komme nogle venskaber ud af det?

I har i hvert fald en interesse til fælles; hestene og dem kan i jo snakke lidt om til at starte med. Uanset hvad kan det bare være rigtig rart lige at lave lidt smalltalk med de andre, som også befinder sig ude i staldene. På den måde bliver det et meget rarere sted at opholde sig, og så får du også lidt af dit sociale behov dækket. 

Nok er det rart at være sammen med hestene, men man har også brug for lidt menneskekontakt af og til. Prøv derfor også at prioritere denne når du er ude ved staldene. Måske du og de andre endda kunne udveksle nogle gode ridetips med hinanden?

Brug de stille stunder som tænkepauser

Der kommer også mere stille stunder, når man befinder sig ude i staldene. Det kan for eksempel være, at der ikke er så mange derude netop den dag. Eller måske står du bare alene inde i staldene og er i gang med at muge lidt ud ved din hest. 

Sådanne stunder er helt oplagte tænkepause, hvor du kan give dig selv tid til at løse nogle af de problemer du må have i hverdagen. Ved du for eksempel hvilke firma påskegaver, du som firmaejer skal give til dine arbejdere i år? Som firmaejer er der altid rigeligt med ting at overveje og de fleste af os tænker nu engang bedst, imens vi har hænderne beskæftiget med noget andet.

Exit mobile version