ssdd22

Hvis du går højt op i din ridning, leder du formentlig altid efter måder, hvorpå du kan forbedre dine egne evner. Du kan naturligvis gøre dit til, at du lærer hesten godt at kende, og at du derudover lærer så mange ting om ridning som muligt. 

Men kendte du også til disse tre overraskende måder, hvorpå du kan forbedre din præstation, når du rider? Læs med her, hvis det har interesse for dig. 

Dame på hest

Få bedre motion

At ride giver allerede en ret god motion, og det kan derfor være fristende at tænke, at man ikke har brug for mere motion, end den man kan få gennem sin ridning. Men der tager du fejl. 

Det kan være en god ide at sørge for at motionere på andre måder også, så man virkelig får aktiveret alle dele af ens krop. Dette vil ikke kun være bedre for dit overordnede helbred og generelle følelse af velvære. Det vil også forbedre dit fokus, når du er på hesten og give dig en bedre kontrol over alle dele af din krop. 

Jo mere du motionerer, jo mere kontrol får du over din krop. Og jo mere kontrol du har med din krop, jo bedre kan du klare dig, imens du rider. Det er egentlig meget simpelt. 

I samme åndedræt er det nødvendigt lige at pointere vigtigheden af sund kost. Hvis du ikke spiser sundt, så går du ikke meget ud af din træning – hverken på hesten eller når du træner på anden vis. 

På samme måde er det en god ide at skifte over til at benytte en El cigaret, hvis du ikke helt kan slippe smøgerne. Jo bedre fysisk form du kan få dig selv i, jo bedre kan du klare det på hesten.

Brug det rette udstyr

Der er en grund til at de professionelle bruger de udstyr, de bruger. Ordentlig udstyr af god kvalitet kan gøre alverden til forskel for ens præstation, når man dyrker sin sport. 

Det er muligt, at du ikke har råd til at købe det samme udstyr, som de store stjerner benytter dig af indenfor ridesporten. Men det er nu stadigvæk vigtigt, at bestræber sig på at få udstyr af god kvalitet. 

Af og til kan du være heldig at finde sådanne udstyr brugt, hvilet kan gøre det lidt billigere for dig. 

Ridning

Tag vare på dit mentale helbred

Vores mentale helbred har utrolig stor indflydelse på alle dele af vores liv. Det er ikke noget under, at du ikke kan fornedre dine ridefærdigheder, hvis du egentlig går og døjer med nogle negative tanker eller følelser. 

Alt afhængigt af hvor alvorlig dine negative tanker og følelser er, kan du overveje at tage til lægen eller blot række ud efter en god veninde for at snakke om dine problemer. Ofte hjælper det en hel del blot at have nogen til at lytte til, hvordan man går og har det. Og hvis der skal mere til end blot en god samtale, så er der også mulighed for det.